Sport

EKSKLUZIVNO ZA RTL

Najmoćniji boksački promotor vjeruje da će Hrgović biti prvak: 'Izgleda kao filmska zvijezda'

Uoči mečeva 7. prosinca između Hrgovića i Moline te Ruiza i Joshue, razgovarali smo sa promotorom Eddiejem Hearnom

Nijedan hrvatski boksač nije imao ovakav menadžerski tim iza sebe kao što ima Filip Hrgović. Britanac Eddie Hearn je možemo reći alfa i omega u tom promotorskom biznisu. I svog pulena Hrgovića vidi kao budućeg svjetskog prvaka. Ali, prije se osvrnuo na svog glavnog boksača.

Anthony Joshua je rekao "Dajte mi još jednu priliku kako bih pokazao da sam naučio iz svojih pogrešaka". Trenirao je i smršavio, no tko može pobijediti? Pitanje je to na koje za RTL odgovara Eddie Hearn, promotor Anthonyja Joshue i Filipa Hrgovića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"To je još uvijek jako teška borba. Šanse su 50-50. Ali ono što vam mogu reći je da je sada puno više fokusiran na borbu. Puno spremniji za stil borbe koji ga čeka. Bit će teško. Imate čovjeka koji je pobijedio, mora biti pun samopouzdanja, to je Andy Ruiz. Ali AJ je spreman. Nisam ga vidio ovakvog jako dugo. Uzbuđen sam, nervozan, bit će epski“, rekao je Hearn i dodaje:

"Joshua mora pobijediti jer želi postati dvostruki svjetski prvak. Sada je samo izazivač. U subotu navečer može ponovno postati prvak. I to jako želi".

Ruiz je također trenirao, udarao jako, a Hearn smatra da Joshua mora promijeniti taktiku ukoliko želi pobijediti.

"Izgleda dobro. Vidjet ćete istog Andyja Ruiza. Malo debeljuškast, ali brze ruke, sjajno se kreće. Ova borba ovisi samo o Anthonyju Joshui. Ako Joshua nastupi isto kao i u prošloj borbi, izgubit će", izjavio je Hearn.

Za Hrgovića ima samo lijepe riječi, usprkos težini borbe koja ga očekuje.

"Vjerujem da je on budući svjetski prvak. Ali ovo, Molina je sada u ringu, to mu je najteža borba u karijeri. Bez sumnje. Težak je to protivnik za ovu fazu karijere. Ali Filip želi ići brzo. Jako je dobar, udara snažno. Ovakve borbe su ispiti koje mora polagati", rekao je Hearn i dodaje:

"Izgleda sjajno, izgleda kao filmska zvijezda. Ali zna boksati, zna udarati i vjerujem da će Hrvatska imati prvaka u teškoj kategoriji za tri do četiri godine. Postupit ćemo ispravno s njim, razvijat ćemo ga, ali razumijemo da je ovaj sport opasan. I da se s jednim udarcem, cijela karijera može promijeniti. Navijači žele vidjeti rat u ringu. Žele vidjeti nokaute. Osobito kada gledaju teškaše", rekao je Hearn.

Na pitanje jesu li pripremili dovoljno novaca za sljedećeg protivnika, Hearn je odgovorio potvrdno.

"Jesmo, moramo. Uvijek moramo puno platiti za protivnike Filipa Hrgovića. Ali to je dobra investicija", rekao je Hearn.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Najgledaniji video

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!