Ostani doma
Sport / Automoto

kakav otac, takav sin

Sin Michaela Schumachera sjeda za volan Ferrarijeva bolida: 'Čast mi je što me uspoređuju s ocem'

Najveći vozač u povijesti Formule 1 više od pet godina oporavlja se od teške skijaške nesreće, a od njegova nasljednika očekuju se velike stvari

Sin legendarnog Michaela Schumachera sjeda za volan Ferrarijeva bolida. 20-godišnji Mick izabran je za vozača koji će testirati najnoviji bolid iz Ferrarijeve radionice.

Ovoga vikenda čeka ga i debi u Formuli 2 pa je sve jasnije da se ozbiljno sprema za ulazak u Formulu 1 kojom je godinama dominirao njegov otac. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kakav otac, takav sin. Ili povijest se ponavlja.

Za četiri dana u Bahreinu će testirati Ferrarijev bolid. 24 godine nakon što je to prvi put učinio njegov otac Michael. 

"To što me uspoređuju s ocem nikad mi nije bio problem. Prilično je jednostavno. Za mene je uspoređivanje s najboljim vozačem u povijesti Formule 1 cilj koji želim postići. Imati ga kao uzora i kao oca je nešto jako posebno i osjećam se počašćen što me uspoređuju s njim. Mogu samo učiti i pokušati se poboljšati", rekao je Mick Schumacher. 

Za volanom Ferrarijeva bolida Michael Schumacher osvojio je pet od ukupno sedam naslova svjetskog prvaka. I upisao većinu od rekordne 91 pobjede. Vjerojatno je najponosniji što je dio slavne talijanske momčadi postao i njegov 20-godišnji sin.

"Prvi dojam koji sam imao s Ferrarijem bila je srdačnost. Primili su me u obitelj koja je uvijek bila dio moje obitelji. Pretpostavljam da je ova kombinacija jako, jako pozitivna za obje strane. I da, jako sam sretan", dodao je Mick. 

Prošle sezone Schumacher mlađi osvojio je titulu prvaka Formule 3. I onda je krenulo. Postao je član Ferrarijeve akademije, izabran je kao testni vozač i za Ferrari i za Alfa Romeo, a ovog vikenda za Prema Racing vozit će svoju prvu utrku u Formuli 2. Kaže, bez pritiska.

"Za mene to nije pritisak, nego prilika. Vidim potencijal da se dalje razvijam, vidim više timova, naučim više od njih, primijenim to u Formuli 2 i izvučem korist iz toga", zaključio je Schumacher mlađi. 

I onda nastavi očevim stopama. Najveći vozač u povijesti Formule 1 više od pet godina oporavlja se od teške skijaške nesreće, a od njegova nasljednika očekuju se velike stvari. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!