Ostani doma
Sport / Automoto

burne reakcije

Skandalozan oglas automobilističke organizacije: 'Traže se dvije grid djevojke s grudima 95 ili 100'

Skandalozan oglas automobilističke organizacije: 'Traže se dvije grid djevojke s grudima 95 ili 100'
Vijesti.hr

Mnogi su se opravdano digli na noge, a čelnici utrke se ograđuju od svega jer je oglas dala agencija za evente

Nakon što je Formula 1 prošle godine odlučila izbaciti atraktivne djevojke koje su na startu utrke stajale uz vozače, krenula je pobuna upravo tih tzv. grid djevojaka kojima je to bio primamljiv izvor zarade.

Zbog optužbi za seksizam koje su većinom dolazile iz feminističkih krugova, čelnici najpoznatije automoto organizacije odlučili su prihvatiti pritisak javnosti. No u MotoP-u su takvo što odbili, što su pozdravili fanovi, ali i brojne ljepotice koje tako zarađuju za život.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Španjolskoj se oko toga diglo dosta bure.

''Toliko ima gladi, nezaposlenosti, problema u zdravstvu u Španjolskoj, kao i obrazovanju i politici, a neki kritiziraju posao hostese na sportskom događaju. Nitko nas ne tjera, ne patimo, znamo što radimo prije potpisa ugovora. Ne držim samo kišobrane nego predstavljamo svoje momčadi", digla je glas jedna od poznatijih grid djevojaka Irene Gomez.

No, Španjolska je sada mjesto poprišta novog skandaloznog zahtjeva organizacije Formule 4. Naime, za jednu utrke Formule 4 u pokrajini Navarri tražile su se ''dvije djevojke privlačnog izgleda koje će stajati uz vozače, a čiji opseg grudi mora 95 ili 100, plaća je 200 eura dok su ostali troškovi plaćeni''.

Mnogi su se opravdano digli na noge, a čelnici utrke se ograđuju od svega jer je oglas dala agencija za evente.

''Oduvijek smo promovirali jednaka prava za sve i protivimo se ovakvim prohtjevima koji su u ovom slučaju seksistički'', stoji u objavi.

Iz prozvane agencije Garbo Events tvrde da se radi o pogrešci njihovog zaposlenika koji je koristio jedan oglas za posao od prije četiri godine.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!