Sport / Boks

Stigla i policija

Drama u HBS-u: Hrgović skinuo svoju sliku sa zida, razbio je pa prijetio tajniku

Najbolji hrvatski boksač, Filip Hrgović, subotu ujutro proveo je u policijskoj postaji

Najbolji hrvatski boksač, Filip Hrgović, subotu ujutro proveo je u policijskoj postaji. Hrgović je morao doći na obavijesni razgovor nakon što ga je prijavio Marko Marović, glavni tajnik hrvatskog boksačkog saveza.

Naime, dan ranije, Hrgović i Marović imali su žestoku raspravu u savezu. Hrgović je tražio da se njegovu treneru Yousef Hasanu, u sklopu priprema za Olimpijske igre 2020. godine počne isplaćivati naknada, što je Savez odbio. Po odredbama Hrvatskog Olimpijskog odbora, pravo na naknadu za trenera Hrgovića ima Leonard Pijetraj, trener koji ga je doveo do olimpijske bronce na prošlim Igrama. Hrgović kaže da je od Olimpijskog odbora i Saveza dobio obećanje da će se to ispraviti i ta će tu naknadu u omjeru 50-50 od sada dijeliti Pijetraj i Hasan, njegov bivši i sadašnji trener. Ali kada su ga iz Saveza obavijestili da se to ipak neće dogoditi, priznaje i sam, izgubio je živce.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Naljutio sam se i izrekao neke uvrede. Ali nikome nisam prijetio, a kamoli nasrnuo na nekoga, zbog čega me Marović prijavio policiji", kaže Hrgović i dodaje "Jedino što sam u tom trenutku napravio je što sam skinuo svoju fotografiju s olimpijskom broncom koja im visi na zidu, bacio ju na pod i razbio ju. Rekao sam im da je ne zaslužuju imati na zidu kada se tako odnose prema meni". Nakon svega toga Marović je prijavio Hrgovića policiji, zbog čega je on već bio na obavijesnom razgovoru.

U emotivnom izlaganju pred novinarima, Hrgović je rekao "Ja sam prije nekoliko mjeseci javno rekao da želim nastupati na Olimpijskim igrama. Ako oni nisu dostojni dati određenu naknadu mom sadašnjem treneru, ja ću se svog sna o olimpijskom zlatu odreći. Ako oni misle da ja nisam nacionalni interes, a realno sam glavni kandidat za zlato na sljedećim Olimpijskim igrama, onda neću na njih ići. Ja sam postao profesionalac i odlaskom na Olimpijske igre jako riskiram svoju karijeru. Ali radim to zbog sna o olimpijskom zlatu. Sada mi je taj san upitan."

Hrgović se nada rješenju situacije u sljedećih tjedan ili dva. 

Podsjetimo, prije tjedan dana Hrgović je upisao svoju petu profesionalnu pobjedu u isto toliko mečeva, kada je prekidom u četvrtoj rundi svladao Meksikanca Filiberta Tovara. Sljedeći meč bit će mu u zagrebačkoj Areni 8. rujna. Meč će prenositi RTL Televizija, a ulaznice su već u prodaji.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!