Sport / Boks
Borba bez neizvjesnosti

Hrgović potpuno 'uništio' Johnsona i jednoglasnom odlukom sudaca obranio svoj WBC naslov!

Hrgović je uvjerljivom pobjedom nad Kevinom Johnsonom obranio svoj međunarodni WBC naslov!

Filip Hrgović

Hrvatski boksač Filip Hrgović obranio je naslov interkontinentalnog prvaka po verziji WBC svladavši na bodove, jednoglasnom odlukom sudaca, u zagrebačkom Domu Dražena Petrovića Amerikanca Kevina Kingpina Johnsona.  

Od samog početka Hrgović je serijama udaraca obasipao 39-godišnjeg Johnsona i to je nastavio činiti svih osam rundi, ali je Amerikanac sve izdržao i pokazao zašto ga svojevremeno nisu mogli nokautirati niti Vitalij Kličko, a ni Tyson Fury. U drugoj rundi je Hrgović snažnim desnim krošeom oborio Amerikanca, sudac mu je počeo brojati, ali ga je nokauta spasio gong i istek runde.

Hrgoviću je ovo sedma pobjeda u isto toliko profesionalnih borbi.

"Svo poštovanje Johnsonu, pravi je ratnik i pravi borac. On je sa svim najjačim svjetskim teškašima izdržao dokraja i jednostavno nije htio pasti", kazao je 26-godišnji Hrgović nakon pobjede.   

Johnson je uskočio kao zamjena za ovaj meč nakon što je prije nekoliko dana odustao Ekvadorac Ytalo Perea, a ovo mu je bio 12. poraz u 45. borbi.    

U borbi prije Hrgovića, hrvatska boksačica Ivana Habuzin je na bodove, jednoglasnom odlukom sudaca, pobijedila srpsku Mađaricu Evu Bajić i uzvratila joj za poraz prije pet godina. Habazin (29) je ubilježila svoju 20. profesionalnu pobjedu u 24. meču. 

Učitaj nove događaje ()

Jednoglasna odluka sudaca!

Očekivano, Hrgović je slavio jednoglasnom odlukom sudaca i tako zadržao svoj međunarodni WBC naslov. 

Kraj sedme runde!

...koja se nije ni po čemu razlikovala od prethodnih šest. Hrgović je udarao, Johnson statirao. S obzirom da je do kraja izdržao i protiv Klička i Joshue, bit će ovo još jedan njegov, može se reći, klasičan poraz. 

Borba bez neizvjesnosti

Hrgović je u šestoj rundi Johnsonu zadao još nekoliko žestokih kombinacija udaraca. Nevjerojatno je da još uvijek nije pao na tlo. 

Pobjednik ovog meča je neupitan, pitanje je samo hoće li biti nokauta ili će suci podići Hrgovićevu ruku!

Borba se smirila

Hrgović je usporio tempo, Johnson je statičan, uglavnom stoji nasred ringa i ne predstavlja apsolutno nikakvu opasnost za Hrgovića. 

Johnson jedva stoji!

Hrgović potpuno dominira. Johnson je u 3. rundi priljubljen uz konopce i samo je pitanje vremena kad će doći do nokauta i pobjede našeg Filipa!

Počela je borba večeri!

Bile su ovo sjajne dvije runde Filipa, krajem prve runde ozbiljno je uzdrmao Johnsona koji je pao na konopce, no uspio se pridići!

Izlaze Johnson i Hrgović

Na redu je borba večeri!

"Znam sve što trebam učiniti"

Filip Hrgović dao je ekskluzivnu izjavu uoči samog meča za RTL. 

Između ostalog, poručio je i kako će biti lijepo dodati Johnsonovo ime na listu pobijeđenih boraca. Više OVDJE.

Pobjeda Ivane Habazin!

U ring će uskoro Filip Hrgović! Sjajan uvod u borbu večeri pružila je Ivana Habazin!

Više o pobjedi Ivane Habazin OVDJE.

Kraj borbe!

Sudeći po svemu što smo vidjeli, suci bi trebali podići ruku Ivane Habazin u znak pobjede!

Učitaj prethodne događaje

Reci što misliš!