Sport / Boks

GOSTOVAO U RTL-U DANAS

EKSKLUZIVNO Hrgović: 'Želim za Hrvatsku osvojiti zlato na OI u Tokiju. No, još sam pod suspenzijom'

Hrgović je u intervju za RTL Danas kazao za sljedeće protivnike želi bokase sa samog svjetskog vrha

Filip Hrgović na maestralan je način debitirao u Americi gdje je prošlog vikenda za točno 60 sekundi nokautirao domaćeg teškaša Gregoryja Corbina i potvrdio da samopouzdanje uoči meča nije bilo bez pokrića.

Fantastični hrvatski teškaš koji ima osam pobjeda u osam profesionalnih nastupa u ekskluzivnom intervjuu u RTL-u Danas kazao je da mu je drago da je tako ušao na američko tržište. 

"Drago mi je da sam na ovaj način predstavio Hrvatsku u SAD-u na ovaj način. Mislim da je sve prošlo jako dobro, rekao je Hrgović te dodao kako ga sada zanimaju samo najbolji boksači za buduće mečeve.  

"Najbolji sam kada su najveći pritisci na meni"

"Spreman sam na sve i zanimaju me samo najbolji. Iako imam samo osam mečeva, spreman sam ući u ring sa svima koji su u samom vrhu. Jedino tako ću izvući najbolje od sebe. Najbolji sam kada su najveći pritisci na meni i kada su preda mnom najopasniji ljudi. 

Na pitanje da se Joe Joyce spominjao kao njegov budući protivnik, Hrgović je rekao da je on "veliko ime" i "jako dobar borac".

 "No, nas dvojica smo na početku profesionalne karijere i ne znam koliko ima smisla da se nas dvojica borimo u ovoj fazi karijere. Ta borba bi bila realnija kada obojica odradimo još četiri, pet ili šest mečeva. Što se mene tiče, može! Dogovorite sutra i ja sam spreman. No mislim da moj promotor to baš i neće pozdraviti", kazao je Hrgović. 

Na opaske da je dosta samouvjereno ušao u ovaj dio karijere, a da je sada uoči meča s Corbinom ima drugačiji pristup u kojem je pjevao i prijetio na vaganju, rekao je da u boksu "moraš biti samouvjeren". 

"Uvijek sam samouvjeren i bez toga sav rad pada u vodu. Ne možeš pobjeđivati, ako ne vjeruješ u sebe i manje ti znači sva tehnika, snaga i kondicija", kazao je Hrgović.

"Želja mi je uzeti zlato za Hrvatsku na OI u Tokiju"

Rekao je da mu je i dalje želja da nastupi za Hrvatsku na Olimpijskim igrama. "Želim osvojiti to zlato koje nisam uspio osvojiti u Riju", kazao je Hrgović. "Želja je tu, no i dalje sam pod suspenzijom Hrvatskog boksačkog saveza i treba vidjeti s čelnicima hrvatskog boksa žele li zlato u Tokiju", kazao je Hrgović. 

Rekao je da još ne zna zašto protiv Corbyna nije izašao uz pjesmu Marka Perkovića Thompsona. "Ja sam nekoliko puta rekao promotoru i organizatorima rekao da ulazim na tu glazbu, no to se nije dogodilo. Je li to netko namjerno, je li CIA reagirala, ili netko treći, ja još ne znam. Žao mi je što se hrvatska pjesma nije orila nekoliko kilometara od Bijele kuće", zaključio je Hrgović.  

Izdvojeno

 • Antonija Blaće i Hrvoje Brlečić
  10 godina ljubavi Antonija Blaće objavila romantičnu fotografiju sa suprugom: 'Pravi ste par'

  Voditeljica i njezin suprug zajedno su deset godina

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!