Sport / Boks

jasno i glasno

Hrgović o Ruizu: 'Pobijedio je Joshuu, a sigurno nije bolji od mene. I ja to mogu napraviti!'

Najbliži borbi s Ruizom je sada Kubrat Pulev koji je po IBF-u obvezni izazivač

Andy Ruiz Jr Uništavač - sada već svi znaju ime novog broja jedan teške kategorije koji je razotkrio Anthonyja Joshuu

Baš kao što je boksački svijet ostao bez riječi nakon što je Ruiz skinuo Joshuu s trona i Filip Hrgović morao je priznati: "nisam mu davao šanse". 

"Najveći problem je bio u tome što se Joshua borio s čovjekom koji nema što izgubiti. Jednostavno, od prve runde vidjelo se da loše boksa, da je u grču. Andy Ruiz je odboksao odličan meč. Pokazalo se da taj izgled tijela u boksu ništa ne znači i da je bitna tehnika, da je bitna vještina, da je bitna hrabrost i on je to sve imao tu večer", kazao je Hrgović za RTL Danas.

Ruiz je na ljestvici teškaša bio pozicioniran samo jedno mjesto više od Filipa.  

"Ja sam vam uvijek govorio da sam ja spreman na sve. Čovjek koji je jedno mjesto ispred mene i koji sigurno nije bolji od mene je pobijedio Joshuu. Tako da znam da i ja to mogu napraviti. Uvijek se može dogoditi da se izazivač ozlijedi, a na kraju krajeva ja po pravilima imam pravo da se borim za titulu", smatra Hrgović.

VEZANA VIJEST

A već su mnogi stali u red. Najbliži borbi s Ruizom je sada Kubrat Pulev koji je po IBF-u obvezni izazivač.

"Andy Ruiz će morati uprazniti jedan od pojaseva jer ne vjerujem da će rađe sada prihvatiti meč s Kubrat Pulevom za IBF pojas, nego taj revanš. Bezbroj je opcija, puno je velikih imena, puno je velikih mečeva koji se mogu napravit, što je opet dobro i za mene, za našu publiku, za RTL televiziju i općenito za boks", najavio je Hrgović.

Priznao je kako mu je žao što je Joshua izgubio, no dodao je kako grube riječi Deontaya Wildera koji je rekao kako je Joshuina karijera umjetna, nisu bez pokrića.

"On je dva meča realno trebao izgubit, a na kraju je bio olimpijski pobjednik. Gurali su ga puno i u profesionalnom boksu. On ima samo jednu taktiku, a to je ići naprijed i razvaljivati, bacati bombe. Kad dođe do situacije da mora boksat, da mora bit mekan, da s tom svojom snagom ne može naći rupu, ne može naći riješenje, tu se događa nemoć."

Je li Joshua nemoćan ili ga je Ruiz uhvatio na spavanju, pokazat će revanš krajem godine. 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!