Ostani doma
Sport / Boks

jasno i glasno

Mateša 'presjekao' za RTL: 'Filip Hrgović je naš najbolji boksač i olimpijski kandidat!'

Izbornik boksačke reprezentacije Leonard Pijetraj ima drukčiji plan

Zvuči li logično da najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović predstavlja Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Tokiju? Svi to, čini se, žele osim Hrgovićeva bivšeg trenera Leonarda Pijetraja koji je izbornik reprezentacije. No neće proći -  jasni su za RTL Zlatko Mateša i Željko Mavrović

Devet profesionalnih borbi, devet pobjeda. Slavio je i na američkom, i na meksičkom tlu, a sljedeće godine Filip Hrgović želi u Tokio. Na Olimpijske igre. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, izbornik boksačke reprezentacije Leonard Pijetraj ima drukčiji plan. Ako Hrgović želi na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, prvo će morati na Prvenstvo Hrvatske, izborne sparinge i na međunarodne turnire. Zbog kojih bi na osam mjeseci trebao prekinuti profesionalnu karijeru. 

Na sve to predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora danas je rekao - dosta. 

"Interesi Hrvatske i hrvatskog boksa su iznad bilo kojih pojedinačnih interesa. Mojih ili njihovih ili bilo kojih. Prema tome, nama je u fokusu sportaš. Po našem programu, on je olimpijski kandidat i nedvojbeno najbolji boksač kojeg mi trenutačno imamo", jasno će Zlatko Mateša.  

Zato ga u Tokiju u borbi za olimpijsku medalju želi vidjeti i direktor boksačke reprezentacije koji u Pijetrajevim uvjetima vidi ponižavanje Hrgovića. 

"Leonardo Pijetraj, rekao bih, ima jedan zadatak: odabrati najbolje. Ovdje je odabir jednostavan i svi znamo tko je to", kaže Željko Mavrović

13. boksač na svjetskoj ljestvici teškaša i nakon posljednje pobjede u Meksiku bio je jasan i za RTL poručio. 

"Želim nastupiti na Olimpijadi, spremam se za tu Olimpijadu, želim osvojiti zlato i jedan sam od najevidentnijih kandidata minimalno za medalju", kazao je Hrgović. 

Prije tri godine s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru Hrgović se vratio s broncom. I Leonardom Pijetrajem, svojim tadašnjim trenerom. Nekoliko mjeseci kasnije razišli su se u svađi. 

"To je veliki sukob, to je velika netrpeljivost"

"Mi u svijetu boksa i koji se bavimo boksom znamo za taj sukob između Leonarda Pijetraja i Filipa Hrgovića. To je veliki sukob, to je velika netrpeljivost u ovom trenutku. Filip je našao svoj put, došao je do svega što je želio, Leonardo je ostao u svojoj Dubravi i izuzetno na jedan ružni i krivi način odnosi se u toj situaciji. Žao mi je da je to tako", ističe Mavrović. 

Zbog boksačkog rata Izvršni odbor Boksačkog saveza danas je održao hitnu telefonsku sjednicu. A predsjednik Saveza u ponedjeljak sazvao sastanak s Hrvatskim olimpijskim odborom. 

"Žao mi je što pojedinci istupaju na štetu Hrvatskoga boksačkog saveza što škodi hrvatskom boksu. Osobito što iza svega stoji međusobni sukob Leonarda Pijetraja i Filipa Hrgovića koji su deset godina usko surađivali. Tužan sam što se njihov sukob prelio na naš Savez i na sve hrvatske građane", priopćenje je Bone Bošnjaka, predsjednika Hrvatskoga boksačkog saveza

U kratkom razgovoru za RTL izbornik Pijetraj sa Svjetskoga boksačkog prvenstva u Rusiji poručuje da će sve rješavati nakon povratka u Zagreb.

Ipak, Zlatko Mateša siguran je da Hrgovića nećemo gledati na Prvenstvu Hrvatske. Jer kako kaže, ni Luka Modrić ne mora odigrati četiri utakmice u podsaveznoj ligi da bi nastupao za reprezentaciju. 

"Uz veliko poštovanje prema gospodinu Pijetraju kojeg ja stvarno cijenim kao vrhunskoga našeg boksačkog trenera, to neće biti tako i ne mora biti tako. U krajnjoj liniji, Olimpijski odbor bilo koje zemlje utvrđuje konačnu listu kandidata za Olimpijske igre", poručuje Mateša. 

I na njoj žele ime Filipa Hrgovića koji u Tokiju želi samo zlato. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!