Sport / Boks

KATASTROFALAN EPILOG

Apsurd uoči Olimpijskih igara u Tokiju: Hrgović i Milun bore se za svoje mjesto u reprezentaciji?!

Apsurd uoči Olimpijskih igara u Tokiju: Hrgović i Milun bore se za svoje mjesto u reprezentaciji?!
Robert Anić/Pixsell

Glavni tajnik HOO-a Josip Čop istaknuo je da HOO ne podržava prijedlog prema kojem bi se dvojica naših teškaša trebala međusobno boriti

Tročlano izaslanstvo Hrvatskoga boksačkog saveza (HBS), koje su činili predsjednik Bono Bošnjak, glavni tajnik Marko Marović i čelnik Zagrebačkoga boksačkog saveza Nenad Ivanković bilo je na primanju u Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) na kojemu su tema bile olimpijske kvalifikacije.

U konstruktivnom razgovoru s glavnim tajnikom HOO-a Josipom Čopom i njegovim pomoćnikom za Olimpijski program Damirom Šegotom te direktorom HOO-ovih razvojnih programa Nevenom Šavorom konstatirano je da HBS mora odlučiti o kandidatu za europske kvalifikacije u ožujku 2020. u Londonu i za završne svjetske kvalifikacije u svibnju 2020. u Parizu. O tome bi Savez trebao izvijestiti i boksačkog profesionalca Filipa Hrgovića koji je u pismu HBS-u i HOO-u izrazio želju za nastupom na svjetskim kvalifikacijama u svibnju 2020. godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Budući da bi na londonskoj kontinentalnoj "raspodjeli" olimpijskih viza za Tokio drugi potencijalni hrvatski olimpijac, superteškaš Marko Milun, mogao izboriti normu, otklonio bi Hrgoviću priliku da pokuša izboriti nastup u Tokiju. Dakle, mogućnost da Milun ide na prve, a Hrgović na druge olimpijske kvalifikacije sadrži u sebi i potencijalno neprihvatljiv epilog za Hrgovića.

Filip Hrgović je na temelju osvojene bronce u Rio de Janeiru 2016. godine na listi olimpijskih top kandidata HOO-a i takav status zajamčen mu je sve do kraja svibnja 2020. godine, dok ne prođe posljednja mogućnost kvalificiranja na OI u Tokiju. Glavni tajnik HOO-a Josip Čop istaknuo je da HOO ne podržava prijedlog prema kojem bi se dvojica naših teškaša trebala međusobno boriti za status kandidata na olimpijskim kvalifikacijama.

Predstavnici HBS-a obećali su usuglasiti stavove s izbornikom Leonardom Pijetrajem nakon njegova povratku sa Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr! 

Reci što misliš!