Ostani doma
Sport / Boks

spektakl 7. prosinca

Pod reflektorima najveće boksačke pozornice svijeta: Hrgović protiv opasnog Moline

Filip Hrgović bit će dio velikog revanša Anthonya Joshue i Andya Ruiza, 7. prosnica u Saudijskoj Arabiji

Posljednji trening u Zagrebu je odrađen i od ponedjeljka kreće kamp za 10. borbu profesionalne karijere.

Ono što se nagađalo tjednim napokon je i potvrđeno - Filip Hrgović bit će dio velikog revanša Anthonya Joshue i Andya Ruiza, 7. prosnica u Saudijskoj Arabiji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''To je čudo što smo ja i moj tim uspjeli ostvariti, da se borim na toj priredbi, kao predborba. Joshua Ruiz II je priredba koja vrijedi 100 milijuna dolara i to je možda najveća priredba u povijesti.Ja se naravno neću zadovoljiti s tim da nastupim tamo, ja želim pobijediti, pobijediti na spektakularn način i pobijediti neko veliko ime'', kaže Filip Hrgović, interkontinentalni prvak po WBC-u.

I takvo se upravo pojavilo danas. Nakon niza odbijenica, u pregovore se krenulo s Ericom Molinom. Iskusni Amerikanac u karijeri je odradio 27 mečeva, tek ih pet izgubio i to od najvećih boksača današnjice poput Anthonya Joshue, Deonteya Wildera, Dominika Brazila.

''Jutros sam dobio poruku s jednim imenom, jedan boksač koji se već dvaput borio za svjetsku titulu, veliko ime i ja vjerujem da će uspjeti postići dogovor s njim. Pitali su me želim li prihvatiti borbu s njim, ja sam rekao - naravno'', kaže Hrgović.

Tako nisu reagirali Chisora, Pulev, Price, Povetkin, Kuzmin, Hunter - sva ova imena odbila su pozivnicu za sudar s Hrgovićem u Rijadu. No, ako sljedeća borba prođe dobro, odbijanje više neće biti opcija.

''Ako Bog da, poslije sljedeće borbe ću na svim službenim i neslužbenim ljestvicama biti u top 10 na svijetu. Moje vrijeme tek dolazi i tek ćete vidjeti najboljeg Filipa Hrgović'', poručuje.

Kojeg ipak nismo uspjeli vidjeti u punoj formi u Meksiku. U posljednjem sparingu prije Marija Heredije, Hrgović je ozljedio biceps lijeve ruke, ali povlačenje iz borbe tada nije bila opcija. 

''Sve je zaliječeno, u punom sam treningu. Sve vježbe i sve udarce mogu izvoditi bez problema tako da vjerujem da će to sada biti dobro za sljedeći kamp, što je najbitnije. Jer znam da, ako ću biti zdrav, da me nitko ne može zaustaviti'', kaže.

A vi se spremite zaustaviti dah 7. prosinca. Filip Hrgović izlazi pod reflektore najveće boksačke pozornice svijeta.

Reci što misliš!