Ostani doma
Sport / Boks

MILAS VS. MULLER

Boksački spektakl na RTL-u: Prehlađeni Petar Milas ostvario 15. pobjedu u karijeri!

'Svaka pobjeda u profesionalnom boksu stepenica je više. Svaki poraz je deset stepenica niže!'

"Krene li na sve ili ništa bit ću spreman", poručio je to Petar Milas (24) uoči 15. profesionalne borbe i 15. pobjede! Suparnik hrvatskom teškašu bio je Južnoafrikanac Johhny Muller (28).

Iako je naš boksač bio prehlađen i imao problema s disanjem, rutinirano je slavio jednoglasnom odlukom sudaca te tako najavio velike stvari u svojoj karijeri.

"Bio sam prihlađen prije dva dana, imao sam fibru. To smo riješili. Malo mi je začepljen nos i malo prehlada, ali ja se nadam da mi neće stvarati nikakav problem. Kad se zagrijem sve to prođe i samo gledam na meč", objasnio je hrvatski boksač.

A cijeli meč od osam rundi prenosio se uživo na RTL televiziji.

TIJEK MEČA UŽIVO:

>>> U posljednjoj rundi bilo je nešto više akcije, no nitko nije srušen i na kraju jednoglasnom odlukom sudaca Milas dolazi do 15. pobjede u karijeri!

>>> Ostala je još jedna runda do kraja meča u kojem bi Milas trebao bez problema pobijediti na bodove.

>>> Prehlada ipak usporava Milasa, no rutinirano kontrolira meč nakon šest rundi.

>>> Petar kontrolira protivnika, ali ne čini iskorak, ni peta runda nije ponudila nešto konkretno, ostaje dojam kao da hrvatski boksač ide po pobjedu na bodove.

>>> Ni nakon četiri runde nema pomaka, Milas nekako premalo riskira, protivnik je zbog toga osjetio priliku pa krenuo u napad, podosta žestok. Milas se morao izvlačiti iz nevolje.

>>> Prve dvije runde protekle su uz ispipavanje snaga, s tim da je Petar nešto više dorečen. Ipak je favorit.

>>> Milas uz taktove Thompsonove pjesme "E moj narode" ulazi u ring.

>>> Stjepan Božić je kao stručni komentator najbolje objasnio situaciju.

"Svaka pobjeda u profesionalnom boksu stepenica je više. Svaki poraz je deset stepenica niže!"

>>> Predstavljanje Milasova borca još uvijek nije počelo jer Muller kasni s dolaskom. Jesu li to igrice ili trema, zna samo on.

"Ne može me iznenaditi zato što i ja dolazim iz kategorije ispod tako da imam jako dobar tempo nogu. Spreman sam na 12 rundi i pokazati sve što znam. Uglavnom, spreman sam i na to da on krene u prvoj rundi na sve ili ništa, spreman sam na sve", kazao je Milas uoči borbe.

Jer, Južnoafrikanac je osim deficita u kilaži ima 13 centimetara manje u visini. Takvu razliku jedino može nadoknaditi smanjivanjem distance i kretanjem prema naprijed. Kakvu onda taktiku priprema Milasov kut?

"Pristupit ćemo meču kao i svakom drugom samo se moramo malo adaptirati jer je malo niži od mene i to je to. Sve normalno. Pripremili smo taktiku a, b, c, d. Vidjet ćemo kako će pristupit kada prođe prva runda", pojasnio je Milas.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!