Ostani doma
Sport / Boks

Uoči borbe s Molinom

Pred Hrgovićem je najveći izazov do sada: 'Trenirao sam kao nikad. Mogu ga završiti u prvim rundama'

Boksački spektakl z Saudijske Arabije moći ćete uživo pratiti na RTL-u od 17.45

Za pet dana sportski svijet će stati zbog jednog od najvećih boksačkih mečeva u povijesti, a to je revanš između svjetskog prvaka Andya Ruiza i Anthonya Joshue u Saudijskoj Arabiji. Na toj spektakularnoj priredbi u pustinji borit će se i Filip Hrgović protiv Amerikanca Erica Moline. 

U okršaj na saudijskim Dinama uloženo je 100 milijuna dolara. Nije samo veliki novac u igri, već i karijera ponosa Britanije, Anthonyja Joshue. On mora dokazati da je ovo bila slučajnost. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Simpatični "debeljuco" uzdrmao je svijet, srušio crnog Apollona i srušio sve paradigme. Andy Ruiz Jr., ponos Meksika, stigao je u Saudijsku Arabiju i odmah otkrio namjere. 

"Pokušat će mi oteti pojaseve. Učinit ću sve što je u mojoj moći da pobijedim. I uspjet ću, za moj narod", kazao je Andy Ruiz Jr., svjetski prvak po WBA, IBF, WBO i IBO verziji. 

Joshua je, kažu ljudi iz njegova tima, spremniji no ikad, jer bori se protiv čovjeka koji ga je te šokantne večeri u Madison Square Garedenu rušio četiri puta. 

Uvertira u borbu večeri imat će jak hrvatski štih

"Po meni je tu 50:50. Ruiz ima samopouzdanje i ima recept kako, a Joshua ima jednu packu i veliki izazov da to vrati na mjesto na kojem je i bilo", rekao je stručni sukomentator RTL-a Željko Mavrović.

A uvertira u dugoiščekivani revanš imat će jaki hrvatski štih. Filip Hrgović u svom desetom profesionalnom meču ima najveći izazov. Tridesetsedmogodišnji Amerikanac Eric Molina je s druge strane, čovjek je dvaput napadao svjetsku titulu. Molina je danas stigao u Rijad i odmah stao pred mikrofone RTL-a

"Svi govore o Hrgoviću i ovaj meč vide kao pokazatelj toga gdje je on trenutačno. Ali ja želim vidjeti gdje sam ja trenutačno. Želim vidjeti mogu li i dalje ući u ring s tim momcima. Koristit ću svoje iskustvo. Ja sam veteran u ovome i iskoristit ću Filipove slabosti protiv njega", kazao je Eric Molina

Meč će se održati u Diraji, gradu pored saudijske prijestolnice Rijada. Mjesto Diraja Arena - 300 tona čelika korišteno je u izgradnji otvorene Arene koja se nalazi na lokalitetu pod zaštitom UNESCO-a. Tko će iz pustinjske oluje izići kao pobjednik možete doznati u subotu na RTL-u.  

Filip Hrgović za RTL: "Trenirao sam kao nikad u životu"

Reporter RTL-a, Boris Jovičić, dobio je čast hladnu Hrvatsku zamijeniti vrućim Rijadom. Među probrano boksačko društvo stigao je i Filip Hrgović.

"Nadam se da će sve dobro proći, odradio sam odličan kamp. Potpuno druga priča od onog u Meksiku, gdje nismo imali svoju svlačionicu sad smo došli na jednu od najvećih pozornica na svijetu. Najveća borba moje karijere, odradio sam dobre pripreme i siguran sam u sebe 100 posto", rekao je Hrgović.

Kazao je i kako Eric Molina i nije neki najviši rang boksača. Jednu je klasu ispod Joshue, Furyja i Wildera. 

"Za ovu fazu moje karijere to je fenomenalan protivnik i fenomenalno ime. Vjerujem da imam bolje predispozicije i kažem 100 posto vjerujem u sebe, ali za ovu fazu karijere dosta rizičan potez",  objasnio je i priznao da je to svakako veliki izazov za njega.

Molina je rekao da će nakon ove borbe imati 9:1, ali i da će imati vremena za učenje. Hrgović je rekao kako će njemu svoju poruku poslati u subotu u ringu. 

"Jedva čekam da sve počne. Trenirao sam kao nikad u životu, imao sam 12 tjedana mukotrpnog rada", kazao je Hrgović.

Rekao je da misli da će se borba odvijati tako da će on biti taj koji će "diktirati tempo" i agresivniji je borac, a Molina će biti taj koji će tražiti svoju priliku iz kontre. 

"On jako dobro boksa, to je njegov stil. Pokušava 'umrtviti borbu' kao da se ništa ne događa i onda traži svoju priliku", priznao je. 

Zaključio je kako ima snagu i da ga završi u prvim rundama. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!