Sport / Boks

ATRAKTIVAN MEČ

Dillian Whyte jedva pobijedio poljskog diva: 'Nije bilo lako, htio sam se ostaviti boksa'

Udarci su sijevali sa svih strana i malo koji boksački zaljubljenik nije uživao u njemu

Britanac jamajačkog podrijetla Dillian Whyte (31) uspio je ostvariti pobjedu nad opasnim Poljakom Mariuszom Wachom (39) nakon deset rundi jednoglasnom odlukom sudaca te je na taj način ostavio sve probleme iza sebe. Zato će Saudijsku Arabiju i spektakl u Diraji pamtiti do kraja života kao jednu lijepu prekretnicu.

Naime, samo dan prije borbe odbačene su sve opužbe vezane uz doping protiv Whytea. Nije bilo lako pripremitati se za meč s tim na umu. Vidjelo se to u samom meču koji nije išao prema planu za britanskog boksača.

Jer, visoki, iskusni i opasni Wach se nametnuo, prijetio i nije uzmicao. Zato je meč i bio toliko zanimljiv, udarci su sijevali sa svih strana, oba borca otpustila su kočnice.

Dapače, "osjećao je krv" i napadao u svakoj prilici. Ni Whyte nije ostajao dužan, ali morao se itekako brinuti zbog kontri. U konačnici, bio je nešto bolji nakon deset rundi te slavio s 98-93, 97-93 i 97-93. Pao je Whyteu kamen sa srca u tom trenutku.

"Hvala svima, veliko poštovanje prema Wachu. Bio sam posljednjih mjeseci u mračnom razdoblju života, htio sam se ostaviti boksa, ali ostao sam. Nije ovo bio lak meč za mene i sretan sam s ishodom, moglo je završiti drukčije", kazao je Whyte, bez ikakvih "mačo priča" i bez najava za budućnost.

No, svakako ga u njoj čekaju daleko ozbiljniji, mlađi i opasniji protivnici. Što je logično s obzirom da Whyte želi napasti najveće teškaške titule.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Najgledaniji video

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!