Sport / Boks

Velike brojke

Znate li koliko su boksači zaradili u spektaklu godine? Hrgovićev honorar će vas iznenaditi

Znate li koliko su boksači zaradili u spektaklu godine? Hrgovićev honorar će vas iznenaditi
AP Images

Prema nekim izvorima, Anthony Joshua zaradio je čak 60 milijuna dolara

"Zadovoljan sam nastupom i sada vjerujem da mogu postati i svjetski prvak", kazao je hrvatski boksač Filip Hrgović nakon pobjede u dvoboju teške kategorije u Riyadu protiv 37-godišnjeg američkog boksača Erica Moline kojeg je nokautirao u trećoj rundi.

Hrgović se nametnuo od samog početka meča i 15 sekundi prije isteka prve runde srušio je serijom udaraca Molinu kojeg je spasio gong za istek runde. Nakon pola minute u drugoj rundi Molina je opet srušen, no Amerikanac se vratio s nekoliko opasnih udaraca. Filip 20 sekundi prije isteka druge runde udarcem u jetra šalje Molinu i treći put na pod, ali ponovno zvono odgađa kraj borbe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, minutu prije kraja treće runde Hrgović desnim krošeom obara po četvrti put Molinu, a sudac napokon prekida neravnopravnu borbu.  Hrgoviću je ovo deseta pobjeda u isto toliko profesionalnih borbi, a Molina mu je dosad bio najozbiljniji protivnik s obzirom na to da se Amerikanac meksičkih korijena čak dvaput borio za titulu svjetskog prvaka.

Hrgović je pokazao odličan boks, ali njegova zarada nakon ovog meča nije ni približna zaradi glavnih zvijezda predstave.

Prema nekim izvorima, Anthony Joshua zaradio je čak 60 milijuna dolara, a sad već bivši prvak Andy Ruiz uzeo je "samo" 12 milijuna.

Hrgović je, doznaje se iz Dirije, zaradio oko 15 tisuća dolara.

"Spreman sam za meč za svjetski naslov i pozivam najveće u ovoj kategoriji da pristanu na borbu s mladićem iz Hrvatske. Imam puno poštovanja prema Molini koji je pristao na borbu sa mnom kad nitko nije htio. Bio je to rat u kojem sam koristio sva oružja. Uvjeren sam u svoje vještine i sada vjerujem da mogu postati svjetski prvak, iako se može dogoditi i da to nikad ne postanem", kazao je Hrgović za RTL nakon proglašenja.

 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Najgledaniji video

Reci što misliš!