Ostani doma
Sport / Boks

Neporaženi Francuz

Hrgoviću našli novog protivnika, radi se o starom rivalu: "Potpiši ugovor, idemo se boriti!"

Hrgoviću našli novog protivnika, radi se o starom rivalu:
AP Images

Potraga za protivnikom Filipa Hrgovića još uvijek je u tijeku. Treća ponuda IBF-a upućena je Tonyju Yoki, starom Hrgovićevom rivalu.

Filip Hrgović dobio je odbijenice od Luisa Ortiza i Josepha Parkera, stoga je njegov kamp i IBF još uvijek u potrazi za protivnikom koji će stat u ring s hrvatskim El Animalom.

Novi kandidat koji bi mogao konkurirati Hrgoviću je Tony Yoka, francuski teškaš koji je u 11 mečeva ostao neporažen. Uz to, Yoka i Hrgović imaju zajedničku povijest, koja uključuje i Olimpijske igre 2016.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Yoka i Hrgović međusobno su se susreli tri puta, a posljednji meč bio je 2016. na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Tada je Yoka uskratio najboljeg hrvatskog boksača za finale.

Međusobni omjer Yoke i Hrgovića je 2-1 za Francuza. Hrgović je svoju jedinu pobjedu izborio još davne 2010. godine. Meč između Hrgovića i Yoke bio bi finalni eliminacijski meč koji bi odredio izazivaća za IBF-ov pojas teške kategorije.

Neporaženi Francuz trebao se ovog vikenda borit protiv Martina Bakolea, ali meč je otkazan zbog restrikcija u Francuskoj. Yoka ima tri dana za donošenje odluke, a nakon toga znat će se hoće li se Hrgović boriti protiv starog rivala.

 

 

El Animal poslao poruku Francuzu

Hrgović se oglasio na društvenim mrežama i poslao poruku Yoki, koji je nakon svojeg posljednjeg meča prozvao Hrgovića.

- "Tony Yoka, čuo sam da me prozivaš nakon tvoje posljednje borbe. Sad će ti doći pismo od IBF-a. Potpiši ugovor, idemo se boriti. Sad imaš šansu, što ćeš učiniti?"

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!