Ostani doma
Sport / Košarka

VELIČANSTVENI PRIZORI

FOTO Svjetske prvake Španjolce u Madridu dočekalo nekoliko tisuća razdraganih navijača

FOTO Svjetske prvake Španjolce u Madridu dočekalo nekoliko tisuća razdraganih navijača
AP Images

Autobus s otvorenim krovom vozio je igrače ulicama glavnog grada dok im je mnoštvo mahalo, a zatim se zaustavio na Trgu Kolumba

Španjolska

U središtu Madrida okupile su se tisuće ljudi kako bi dočekale košarkaše Španjolske koji su dan ranije u Kini osvojili svjetsko prvenstvo.

Autobus s otvorenim krovom vozio je igrače ulicama glavnog grada dok im je mnoštvo mahalo, a zatim se zaustavio na Trgu Kolumba (Plaza de Colón), jednome od središnjih trgova. Igrači su izašli na montiranu pozornicu gdje su zajedno s publikom proslavili naslov i  klicali "prvaci svijeta".

Španjolska je u nedjelju u finalu pobijedila Argentinu s 95-75, što im je prvi naslov svjetskih prvaka nakon 2006. godine. Igrače su primili španjolski kralj Felipe VI i premijer Pedro Sánchez, nakon čega se središnja proslava odvijala na Trgu Kolumba.

"Samo želim zahvaliti svima, ali posebno svojoj obitelji i ovim suigračima koji su mi druga obitelj", rekao je kapetan Rudy Fernández dok su tisuće navijača pljeskale i skandirale s istaknutim španjolskim zastavama.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr! 

Reci što misliš!