Ostani doma
Sport / Nogomet

ISTRAGA MEĐU IGRAČIMA

Pitanje svih pitanja: Čija se bronca iz Francuske prodaje na internetu?

30 Vatrenih, 30 ponosa nacije, no sada su oni 30 'sumnjivaca'

30 Vatrenih, 30 ponosa nacije, no sada su oni 30 "sumnjivaca". Netko od njih više se ne kiti svojom broncom jer ona je stavljena na prodaju. 

Dario Šimić kaže kako je njegova medalja kod njega. Mario Stanić također kaže da je uvijek na sigurnom i na vidljivom. Ali sve ih živo zanima tko je to svoju stavio na prodaju.  "Ovo vrijedi za vijeke vjekova. Ne osvaja se to svaki put. Reći ću, da si 50 puta osvojio nešto, možeš nekome i pokloniti nešto, ali ovo je jedan jedini put i to je vrijednost", kazao je bivši reprezentativac Ardian Kozniku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nitko od mojih igrača nije imao potrebu"

I Silvio Marić i Robert Jarni kazali su da su njihove na sigurnom. Ivan Katalinić s Hajdukom ima osvojen 21 trofej, ali bronca sa Svjetskog mu je posebna. "Pa ja je svaki dan gledam jer je u vitrini držim kad ulazim u salu jer tamo posebno držim sportske stvari koje sam dobio u svojoj karijeri", kazao je Katalinić. 

Ćiro Blažević je najavio da će zvati dečke i provjeriti tko je medalju stavio na prodaju...  "Ja sam si dao velikog truda jer ova naizgled banalna situacija je poprimila internacionalni interes, tako da sam uvjeren da nitko od mojih igrača nije imao potrebu. Ali bile su dvije, tri medalje koje su otišle ovako bez velike kontrole i ja pretpostavljam da bi to moglo biti to, ali neću griješiti dušu i prejudicirati jer brzo će se saznati", rekao je Ćiro. 

7. i 8. prosinca počinje aukcija i očekuje se da će početna cijena od 7 i pol tisuća eura otići u nebo. Ćiro još jučer nije bio siguran gdje je njegova.

"Čekao sam sina koji je bio u Meksiku da se vrati i potvrdi mi da je medalja na sigurnom mjestu, kao i ona plaketa da sam prvi trener Svjetskog prvenstva. Tako da sam ja spokojan, ali bih lagao kad ne bih priznao da sam jako zaintrigiran da saznam tko je taj", rekao je Ćiro. 

"Svaki pogled na medalju ispuni ponosom, ali i tugom"

Mario Stanić se o cijeloj misteriji oglasio i na blogu. Napisao je kako je moguće i da je nekoga previše boljelo to što ima broncu koja je tako lako mogla biti zlato.  

"Evo ja otvoreno velim kako me svaki pogled na medalju ispuni ponosom, ali i tugom. Kad god netko spomene Francusku ja se stresem od nekakve ugodne nelagode. Nekad svjesno izbjegavam razmišljati i govoriti o brončanoj medalji jer još uvijek osjećam sreću i traumu u isto vrijeme", napisao je Stanić.

S obzirom na ogroman interes za nestalom medaljom, lijepo je znati da ni nakon srebra iz Rusije, bronca iz Francuske još uvijek nije izblijedjela. "Sad je fenomen ove prodaje medalje ponovno evocirala uspomenu na '98.", rekao je Ćiro. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!