Ostani doma
Sport / Nogomet

NO, TKO JE PRODAJE?

Misterij riješen! Nitko od brončanih Vatrenih ne prodaje medalju iz Francuske

Medalja je jedna od deset koje su se podijelile raznim dužnosnicima

Francuska bronca na prodaju ne pripada nikome od Vatrenih. Potvrdila je to aukcijska kuća na čijim stranicama se medalja prodaje.

FIFA osvajačima medalja dijeli 30 zlatnih, srebrnih i brončanih medalja. No, njih se proizvede puno više. U Francuskoj se proizvelo 40 od svakog materijala. Njih deset podijelilo se raznim funkcionerima. Ova na prodaji je jedna od tih.

Medalja je autentična

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Potvrđeno je kako je medalja doista autentična, a cijena od 7 i pol tisuća eura je, slažu se u aukcijskoj kući, premala u odnosu na slične artikle. Kad bi medalja koja se prodaje pripadala Davoru Šukeru i kad bi imali dozvolu objaviti njegov identitet, procijenjena vrijednost bi bila mnogo veća.

No, tome se ne trebaju nadati, misli brončani reprezentativac Ardijan Kozniku. "Ne vjerujem da to netko može napravit jer svi znaju da se do toga ne dolazi tako lako. Ovo je medalja koja je kruna svakome igraču", rekao je Kozniku. 

Dobra reklama za 1998.

No, priča je na kraju dobro završila. "Napravila je jednu novu reklamu 98. godini. O tome se priča. I svijet isto priča. Meni kćerka iz Švicarske kaže: 'Pa tata šta je to, gdje je naša medalja'. Rekao sam joj da se ne boji jer je u sefu. Pa kaže: 'I sef su ti razbili'. Jesu, ali ne ovaj pravi", rekao je bivši nogometni reprezentativac Ćiro Blažević. 

Trideset brončanih i trideset srebrnih su na broju. Nedostaje samo trideset onih najsjajnijih... Zasad.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!