Sport / Nogomet

Mjere opreza

Zbog prosvjeda u Francuskoj odgođene četiri utakmice nogometnog prvenstva

Zbog prosvjeda u Francuskoj odgođene četiri utakmice nogometnog prvenstva
AP Images

Povjerenstvo za natjecanja Lige "će kasnije odrediti datum" za odgođene susrete 17. kola francuskog prvenstva, dodaje se u priopćenju

Francuska nogometna liga (LFP) je u četvrtak objavila da odgađa prvenstvene utakmice 17. kola Monaco-Nica i Saint-Etienne-Marseille koje su se trebale igrati u petak i nedjelju nakon što su otkazane i utakmice PSG-Montpellier i Toulouse-Lyon planirane za subotu, a sve zbog prosvjeda koji su najavljeni za ovaj vikend.

Utakmica Monaco-Nica, derbi jugoistoka zemlje, odgođena je "na zahtjev vlade prinčevine Monaco s kojom je suglasna Prefektura Alpes-Maritimes" te "na zahtjev Prefekture Loire", objavila je u svom priopćenju LFP.

Povjerenstvo za natjecanja Lige "će kasnije odrediti datum" za odgođene susrete 17. kola francuskog prvenstva, dodaje se u priopćenju. 

Strašne slike iz Pariza: Nasilje, pljačke, paljevine - grad ovako nije izgledao ni nakon rata

LFP u svom priopćenju ne spominje prosvjede, ali prema pisanju dnevnika "Nice Matin", postoji bojazan da policijske snage predviđene za osiguravanje reda i mira za vrijeme susreta ne bi bile dovoljne da zajamče sigurnost navijačima na stadionima. Tradicionalno, navijači Nice dolaze u Monaco na skuterima u koloni uz policijsku pratnju. 

Postoje naznake da bi moglo doći do odgode svih utakmica 17. kola francuskog prvenstva. U utorak je pariška policija objavila da utakmica PSG-Montpellier odgođena "kako bi se mogle mobilizirati sve policijske snage da budu na raspolaganju snagama reda zbog prosvjeda najavljenih za 8. prosinca". 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!