Sport / Nogomet

šteta

Dinamovci utučeni, ali ponosni: 'Napravili smo veliku stvar, ali zaslužili smo više'

Nakon ispadanja iz Europe Dinamovi su očekivano bili loše volje, ali i sretni zbog učinjenog

Dinamovi nogometaši bili su utučeni, ali i ponosni nakon poraza od Benfice koji je označio kraj europske avanture Modrih ove sezone.

Ponosni jer su nakon skoro pola stoljeća izborili europsko proljeće, a potom načinili i korak dalje, ali i utučeni jer se protiv ovakvog suparnika mogao ostvariti i bolji rezultat.

"Nama ostaje tuga i žal za nekim šansama koje nismo iskoristili. Od početka utakmice Benfica je radila dosta pritiska, ali mi smo to jako dobro iskontrolirali. Stvarno se ne mogu sjetiti neke situacije iz prvog poluvremena u kojoj je bila opasna pred našim golom," kazao je Mario Gavranović.

"U nastavku su uveli nove igrače, a upravo nam je Jonas zabio gol. U produžecima smo mogli bolje reagirati, ali i bolje stajati u obrani. Dosta smo se potrošili i na kraju više nije bilo snage."

Dominik Livaković primio je tri gola, sva tri udarcima izvana.

"Bila je teška utakmica, ali moramo biti ponosni na sebe. Napravili smo veliku stvar i možemo biti ponosni smo."

Jedan od ključnih trenutaka utakmice dogodio se u 104. minuti kada je Petar Stojanović dobio drugi žuti zbog prigovora.

"Žao mi je zbog isključenja. Sudac je od početka bio malo arogantan, ali glupo je sada pričati o tome. Dali smo sve od sebe, ostavili smo srce na terenu. Jako nam je žao, mislim da smo zaslužili više. Napravili smo jako velik posao, ali treba ići dalje dignutom glavom", dodao je Slovenac.

Mario Šitum naglasio je kako Benfica u prvom dijelu nije imala nikakve konkrente prilike, ali je u drugom dijelu bila bolja.

"Znali smo da će biti teška utakmica, svima nam je jako žao jer smo mogli dalje. Zabili su nam dva gola, ali žao mi je za našim prilikama. Ona Gojakova na 0:2 i Atiemwena kod 0:3. Trebao je biti i kazneni udarac za nas. Mislim da smo imali konkretnije prilike od njih. Nažalost, naš europski put ovdje je završio."

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!