Sport / Nogomet

dan nakon poraza

Poraz u Budimpešti potvrdio je naše probleme: Dok nam plasman nije ugrožen, nismo na svom maksimumu

Do sljedećeg okupljanja tri su mjeseca i puno više otvorenih pitanja

Nije toliki problem poraz, već problemi koji su se potvrdili nakon Mađarske. A koje Hrvatska već neko vrijeme ne uspijeva riješiti.

"Ponavljaju nam se greške, naše greške, inače nam ne bi dali tri dana gol", rekao je napadač Hrvatske Andrej Kramarić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ali dali su dva u 90 minuta. Kod oba pogotka Kalinić je mogao bolje reagirati i tu se dolazi do Dalićevih riječi - kontinuitet u odnosu na formu. Unatoč povjerenju, Kalinić u klubu ne brani i vidjelo se da nije na razini.

"Kad gledamo Kalinića na golu koji je bio, neću reć loš, ali nije na svojem nivou jednostavno ima tu Livaković koji brani u odličnoj formi nekakvo vraćanje golmana u formu kroz reprezentacija možda nije pravi način", rekao je Jerko Leko.

Slično je i na desnom beku. Jedvaj nije bio na sto posto, Brekalo je protiv Azerbajdžana bio dobar, ali Dalić mora odlučiti, dok je Vrsaljko ozlijeđen, tko je efikasniji na poziciji koja niti jednom nije prirodna.

"Ja bih uvijek izabrao ofenzivniju varijantu, sad da li je to s Brekalom ili nekim drugim tko to može odigrati, ali Jedvaj je isto imao dobrih partija od Španjolske s dva gola, sve znamo i to su neke zasluge koje treba poštivati", objasnio je Leko.

I za kraj - napad. U Petkoviću se nazire sidrun koji može primiti i razigrati loptu, ali je li dovoljno dobar da se žrtvuju Kramarić ili Rebić koji su formi?

"Mislim da Petković će sigurno biti jedna naša snaga u reprezentaciji i da će se morati izbalansirati između njega, Rebića, Kramarića", rekao je Leko.

Dalić nakon utakmice o pojedincima nije htio:

"Izgubila je Hrvatska, izgubio je tim. Ne pojedinačno, ne Perišić, ne Kalinić, ne Dalić. Ja ću preuzeti odgovornost, igrači su dali svoj maksimum, sva odgovornost je na meni."

Ponovio se ponovno i problem ulaska u kvalifikacije. Dok ne bude gusto, dok plasman na veliko natjecanje nije ugrožen, Hrvati nisu maksimalni.

"Jedno dobro buđenje za sve nas da jednostavno ne smijemo živjeti na tim starim vremenima. Moramo svakim danom, svakim treningom moramo potvrditi da sve ono što smo napravili u Rusiji nije bilo slučajno", zaključio je Dejan Lovren.

Ako se već moralo dogoditi, bolje da je na početku. Do sljedećeg okupljanja tri su mjeseca i puno više otvorenih pitanja.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici RTL Sportske vijesti!

Reci što misliš!