Sport / Nogomet

stop europi vikendom

UEFA dobila žestokog protivnika u novoj ideji koja se ne sviđa mnoštvu

UEFA dobila žestokog protivnika u novoj ideji koja se ne sviđa mnoštvu
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Naravno, sve je opet zbog želje za što većom zaradom

Udruženje europskih nogometnih liga izrazilo je zabrinutost zbog UEFA-inih planova da od 2024. godine odigravanje utakmica eurokupova prebaci u dane vikenda te najavilo kako će se na sve načine odupirati tom prijedlogu.

"Uvijek ćemo braniti naše vikende. Nećemo dopustiti da se eurokupovi igraju u te dane. Strast nogometnih navijača crpi se iz lokalnih klubova i tradicije prema kojoj obitelji i prijatelji odlaze na stadione subotom i nedjeljom. Ukoliko najvećim klubovima osigurate izravan plasman u UEFA-ina natjecanja i uništite sadašnji model, to će obescijeniti domaća natjecanja koja potiču strast kod navijača", rekao zamjenik glavnog tajnika Udruženja europskih liga Alberto Colombo uoči generalne skupštine te organizacije koja će se održati u petak u Lisabonu.

Zbog želje za što većom zaradom od televizijskih prava Udruga europskih klubova (ECA), kojoj pripadaju ponajbolji europski klubovi, prošli je tjedan izrazila je želju da što više klubova igra što više europskih utakmica, ali kako je još prerano otkrivati detalje toga plana.

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!