Sport / Nogomet

ISPLIVALI DOKAZI

Uhićen Michel Platini! Bogati Arapi su ga podmitili da dodijeli svjetsko prvenstvo Kataru?!

Uhićen Michel Platini! Bogati Arapi su ga podmitili da dodijeli svjetsko prvenstvo Kataru?!
AP Images

Nekad ponajbolji nogometaš svijeta i jedan od najmoćnijih ljudi u svijetu nogometa, u velikim je problemima

Bivši predsjednik Uefe Michel Platini uhićen je u Francuskoj zbog davanja Svjetskog nogometnog prvenstva Kataru 2022. godine, čime se polako otpetljava klupko vezano za kontroverzno domaćinstvo, dodijeljeno arapskoj zemlji u prosincu 2010.

Glasine o korupciji pri dodjeljivanju najvećeg i najbogatijeg sportskog natjecanja na svijetu provlače se od samog početka, a najuporniji u pokušajima dokazivanja teze bili su britanski mediji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dapače, Telegraph je čak izvjestio da se Platini tajno sastao s bivšim predsjednikom Azijske nogometne konfederacije (AFC) Mohamedom Bin Hammamom tijekom kampanje za prvenstvo te da je Francuz od tog moćnog Kataranina, kojeg je FIFA naknadno doživotno suspendirala zbog pokušaja kupovanja glasova u izboru za predsjednika Međunarodne nogometne organizacije (FIFA), dobio oko pet milijuna američkih dolara.

Platini je 2014. čak i priznao da su se sastali, no ne i da je primio mito. Ipak, francuski Središnji ured za borbu protiv korupcije (OCLCIFF) očito je pronašao bitne dokaze teze o primanju mita.

Novi su to problemi za nekad jednog od najjačih osoba u svijetu nogometa. Bio je na čelu Uefe od 2007. do 2015., ali suspendiran je na u prosincu 2015. na osam godina baviti se nogometnim aktivnostima, što je 2016. smanjeno prvo na šest pa na četiri godine. Razlog je spornih 1,8 milijuna eura koje mu je tadašnji predsjednik Fife Sepp Blatter isplatio za savjetničke usluge 2011.

Izdvojeno

 • Antonija Blaće i Hrvoje Brlečić
  10 godina ljubavi Antonija Blaće objavila romantičnu fotografiju sa suprugom: 'Pravi ste par'

  Voditeljica i njezin suprug zajedno su deset godina

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!