Ostani doma
Sport / Nogomet

'Ovo je moj dom'

Srna samo za RTL otvorio dušu: 'Počinjem pisati novu knjigu u životu i spreman sam na to!'

U svom Šahtaru gdje je proveo dugih 15 godina, bit će pomoćnik Portugalcu Luisu Castru

Ono što se nagađalo, i službeno je potvrđeno - Darijo Srna završio je igračku i započeo trenersku karijeru. U svom Šahtaru gdje je proveo dugih 15 godina, bit će pomoćnik Portugalcu Luisu Castru

Srna je već odradio prvi trening na novoj funkciji i nakon svega samo za RTL poručio - Ovo je moj dom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bilo je to veličanstvenih 20 godina nogometne karijere. Kojima je sada, barem što se igračkog dijela tiče, došao kraj.

"Ne mogu opisati emocije. Mislio sam da u životu nikada neću doživjeti ovakvih emocija. Ali nažalost, to je život nogometaša, to je neminovno da se dogodi kad-tad", kaže Srna.

Ali Srna bez nogometa ne može. Vratio se doma i razvukao širok osmijeh

Šahtar je, kako sam kaže njegov dom. I tu počinje trenersku karijeru. Bit će pomoćni trener Portugalcu Luisu Castru.

"Ja sam se vratio svojoj kući. Vratio sam se kući. Imao sam neke ponude da nastavim igrati, ali na poziv predsjednika i direktora, ne mogu odbiti Šahtar. Na bilo kojoj funkciji. To je moj klub. Sretan sam vratiti se kući  i pomoći na drugoj funkciji. Kako sam ja sretan tako su i svi. Počinjem pisati novu knjigu u životu i spreman sam za to", govori nam Srna.

Veličanstvena karijera bez ijedne mrlje

Srna će sada biti dio sve veće hit knjige u Europi koja se zove – Hrvati, mladi nogometni treneri. Jer sve su traženiji. Hrvatsko društvo na trenerskoj klupim predvodi Niko Kovač, na čelu moćnog Bayerna. Slaven Bilić vratio se na Otok, trener je West Bromwich Albiona. U Italiji su dvojica, Igor Tudor u Udineseu, Ivan Jurić u Veroni. Darijo Srna za sada je pomoćni trener, ali ambicije su velike. Ako njima još dodamo Ivana Leku, koji je otišao u Al-Ain, dobivamo perspektivnu mladu gardu, jer niti jedan od njih nema više od 50 godina.

"Danas obnašam mnogo funkcija, jedna od njih je pomoćni trener i ambasador. Mnogo funkcija i vidjet ću, vrijeme će pokazati u kojoj ću se najviše pronaći, u kojoj ću se najbolje snaći. Ostat ću u nogometu, nogomet je moja ljubav, moj život i posao u kojem se mogu najkvalitetnije posvetiti nogometu", ističe Srna.

S ovakvom svlačionicom prilagodba na trenersku funkciju bit će laka. Srna je u Šahtaru jednostavno ikona.

Bez obzira na to što je posljednjih godinu dana proveo u Italiji, u Cagliariju. Srna je u karijeri igrao za samo tri kluba, od toga najduže za Šahtar, čak 15 godina, gdje je stigao iz Hajduka.

"Želio bih se zahvaliti svojim roditeljima, braći, svojoj supruzi, djeci koja su mi pomagala cijelu moju karijeru jer bez njih sigurno ne bih napravio ovakvu karijeru", poručio je.

Veličanstvena karijera bez ijedne mrlje. Koja sada kreće u novom smjeru, onom trenerskom. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!