Sport / Nogomet

pod jakim policijskim osiguranjem

Završio sastanak na Poljudu: Hrvatska će igrati u Splitu, Hajduk neće sudjelovati u organizaciji

'Za sve velike stvari treba vremena. Ne može se preko noći riješiti sve'

Hrvatska će nogometna reprezentacija 10. listopada kvalifikacijsku utakmicu za EURO protiv Mađarske ipak odigrati na splitskom Poljudu, ali Hajduk zasad neće biti uključen u organizaciju utakmice, zaključak je sa sastanka održanog u ponedjeljak u Splitu između predstavnika Hrvatskoga nogometnog saveza (HNS), HNK Hajduk i grada Splita koji je trajao nekoliko sati, a održan je pod jakim policijskim osiguranjem.

Na sastanku je HNS predstavljao izvršni direktor Marijan Kustić i dopredsjednici Ante Kulušić i Damir Mišković, u ime Hajduka tamo je bio predsjednik Uprave Marin Brbić, a izaslanstvo grada bilo je najbrojnije jer su uz gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu na Poljud stigli i predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić, te Domagoj Maroević, Mate Omazić, Duje Sučić i Josip Župić. Davor Šuker nije se pojavio jer je bio na službenom putu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Za sve velike stvari treba vremena. Ne može se preko noći riješiti sve, ali ono što je bitno jest da volja i želja postoje. Idemo u tom smjeru i veseli me podrška Grada i organizacija utakmice protiv Mađarske. Mi u nogometu moramo napraviti sve što je moguće da podignemo suradnju na jednu višu razinu. Drago mi je da smo nakon niza godina imali ovakav sastanak", kazao je Kustić.

Splitski gradonačelnik Krstulović Opara nakon sastanka zahvalio je svima koji su sudjelovali u razgovorima i počeli rješavati probleme. Istaknuo je da se veseli nastavku dobre suradnje i igranju reprezentacije na najljepšem stadionu. Da je sastanak bio kvalitetan i dobar, medijima je nakon pet sati čekanja potvrdio Marijan Kustić  koji je dodao da za sve stvari treba vremena da bi se riješile, no bitna je da volja i želja postoje. Rekao je da ga veseli što grad podržava održavanje utakmice Hrvatska - Mađarska u Splitu te da će se potruditi da se u organizaciju uključi i HNK Hajduk.

Marin Brbić je podsjetio da problemi između HNS-a i Hajduka nisu od jučer, ali se počelo o njima razgovarati. Dodao je da će pratiti razvoj situacije i uključiti se kada vide da se njihovi problemi rješavaju. Tu bi se nešto moglo mijenjati, nastavio je Brbić, kazavši da Hajduk nema drugog saveza nego HNS. 

"Svi problemi o kojima se već razgovaralo danas su bili na tapetu i očekujem da će biti riješeni na naše zadovoljstvo. Prije svega, Udruga prvoligaša. Hajduk ne sudjeluje u organizaciji utakmice, uključit će se kada se uvjerimo da se problemi rješavaju", kazao je Brbić.  

Reprezentacija Hrvatske u posljednje je 22 godine samo dva puta igrala u Splitu, od čega jednom na stadionu nije bilo publike. Gradsko vijeće Splita je prije pet dana na sjednici istaknulo da želi dolazak hrvatske nogometne reprezentacije, ali su istodobno zatražili ispriku Hrvatskoga nogometnog saveza (HNS) zbog dugogodišnjeg neprimjerenog i neprihvatljivog odnosa prema Splitu i Hajduku.

Vijećnici su medijima dali zajedničku izjavu u kojoj su istaknuli kako žele da se u Splitu odigra službena kvalifikacijska utakmica protiv reprezentacije Mađarske, no u isto vrijeme su zatražili korjenite promjene dosadašnjeg odnosa HNS-a prema Splitu i Hajduku. Tražili su i brz dogovor o zajedničkom sastanku uz nazočnost predstavnika grada Splita jer im je cilj da se postigne rješenje za devijacije i probleme koji opterećuju hrvatski nogomet.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!