Sport / Nogomet

nogometni stručnjak

Carlos Bilardo u kritičnom stanju nakon operacije mozga

Carlos Bilardo u kritičnom stanju nakon operacije mozga
YouTube/screenshot/Duro de Domar

Argentincu Carlosu Bilardou se prije nekoliko dana stanje pogoršalo

Argentinski nogometni stručnjak Carlos Bilardo (81) koji je predvodio 'Gauče' do naslova svjetskog prvaka 1986. godine, nalazi se u teškom stanju nakon operacije mozga.

Bilardo boluje od Hakim-Adamsovog sindroma, neurodegenerativne bolesti koja je česta u muškaraca starijih od 60 godina. Neurodegenerativne bolesti su neizlječiva i iscrpljujuća stanja koja vode do progresivne degeneracije i/ili odumiranja živčanih stanica. To uzrokuje poteškoće s kretanjem ili mentalnim funkcijama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Argentincu se prije nekoliko dana stanje pogoršalo, zbog čega je hitno hospitaliziran, a potom i operiran. Bila je to njegova već treća operacija na mozgu.

"Drži se doktore ! Svi smo uz tebe," objavio je Argentinski nogometni savez (AFA).

Bilardo je posljednji put viđen u javnosti prije četiri mjeseca na fotografiji, kada je u svom domu primio nekoliko svojih bivši igrača svjetskih prvaka, uključujući Neryja Pumpidoa, Oscara Ruggerija, Oscara Garreu i Carlosa Tapiju.

Legendarni argentinski stručnjak predvodio je 'Gauče' zajedno s Diegom Maradonom do naslova svjetskih prvaka 1986. godine u Meksiku, posljednjeg kojeg je Argentina osvojila.

Vodio je nacionalnu vrstu od 1983. do 1990. godine, a tijekom karijere trenirao je i Boca Juniorse, San Lorenzo, Estudiantes, Sevillu te reprezentacije Gvatemale i Libije.

Izdvojeno

Reci što misliš!