Sport / Nogomet

ČUDNI KRITERIJI

FOTO Kako se to dogodilo? Hrvatska je strah i trepet u Europi, a vrijedi manje čak i od Srbije!

FOTO Kako se to dogodilo? Hrvatska je strah i trepet u Europi, a vrijedi manje čak i od Srbije!
Igor Kralj/Pixsell, AP Images

Po Fifinoj ljestvici, samo su Belgija, Francuska, Engleska i Portugal ispred Hrvatske

Hrvatska nogometna reprezentacija u Bakuu od 18 sati igra kvalifikacijski susret za Europsko prvenstvo 2020. s Azerbajdžanom, protiv kojeg je apsolutni favorit u baš svakom smilu, pa i onom koji se tiče vrijednosti igrača obiju momčadi na tržištu.

Dok su izabranici Zlatka Dalića na 262,75 milijuna eura vrijednosti po Transfermarktu, izabranici Nikole Jurčevića su na svega 15,25 milijuna eura vrijednosti. I dok je Hrvatska najvrednija reprezentacija u skupini te ujedno i najjača, Azerbajdžan je najmanje vrijedan te ujedno i zasad uvjerljivo najslabiji. Dakle, u tom smislu tržišna vrijednost prikazuje realnu sliku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Općenito gledajući, ne prikazuje. Kad pogledamo stanje u europskom nogometu, Hrvatska je tek 13. po vrijednosti po Transfermarktu, a na Fifinoj ljestvici je sedma. Srbija, koja je po vrijednosti nogometaša deveta s 386,45 milijuna eura, na Fifinoj je ljestvici tek 35. A ispred Hrvatske su i objektivno slabije reprezentacije kao Poljska, Danska ili Švicarska...

Naravno, sami vrh zauzeli su velikani kao Engleska, Španjolska, Njemačka, Francuska, Italija, Nizozemska, Portugal, Belgija... Inače, po FIFA ljestvici, samo su Belgija (1.), Francuska (3.), Engleska (4.) i Portugal (6.) ispred Hrvatske od europskih reprezentacija.

Detalje možete otkriti u našoj FOTOGALERIJI.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr! 

Reci što misliš!