Ostani doma
Sport / Nogomet

jasno i glasno

Ćiro za RTL: 'Moramo biti ponosni na Hrvatsku! Rakitić? Dalić zna da se nema pravo riješiti takvog igrača'

'Malo se bojim utakmice s Mađarima na Poljudu, ali nadam se da će prijatelji u Splitu shvatiti da je ovo nacionalni interes i da će biti pozitivni i bez incidenata'

Dvije suprotnosti hrvatske nogometne reprezentacije u 4 dana. Savršenstvo protiv Slovačke pa bezidejnost protiv Azerbajdžana.

Propust koji se možda mogao spriječiti pravodobnim izmjenama tijekom utakmice ili osvježenjima u početnom sastavu - pogrešku je priznao i izbornik Zlatko Dalić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Utakmicu s Azerbajdžanom u RTL-u Danas komentirao je Miroslav Ćiro Blažević. S njim je razgovarao naš Marko Vargek.

Na početku razgovora Ćiro je prokomentirao dva izdanja Hrvatske u samo nekoliko dana.

"Interpretacije su različite. Mislim da je zanemariva činjenica da su imali tri utakmice prije. To, po meni, ne dolazi u obzir. Oni, po meni, nisu manifestirali nijedan simptom koji bi dao za pravo onima koji tvrde - umor. Mislim da je to psihološke naravi. Tradicionalno se ovo događa, da nakon velikog uspjeha dođe do opuštanja", upozorava Ćiro.

O izborniku Zlatku Daliću i dalje govori biranim riječima.

"Kad smo zabili gol, pojavio se najveći neprijatelj - 'lako ćemo'"

"Kada govorimo o Daliću, moramo mu dati sve komplimente. U izuzetno teškoj sitaciji je kad dolazi do transformacije ekipe. Pomladio je ekipu koja je protiv Slovačke imala možda i najbolju partiju u posljednje vrijeme. Tako su počeli i protiv Azerbajždana. Ali, kad smo zabili gol, pojavio se onaj najveći neprijatelj - 'lako ćemo'", ističe Ćiro i naglašava:

"Moramo biti ponosni na reprezentaciju i Dalića. Prvi smo u skupini", kaže.

O kalkulkacijama, prema kojima je 15 bodova dovoljno za plasman na Euro, Ćiro kaže:

"Dalić je dobro izračunao. On ne može imati vrstu nesreće koju sam ja imao. Mi smo gotovo sigurni. I ovaj mali debakl bit će razlog jedne nove mobilizacije i iskustvo koje će nam koristiti", uvjeren je.

O utakmici s Mađarima na Poljudu, proslavljeni trener kaže:

Hrvatska i Azerbajdžan

"Malo se bojim toga, ali nadam se da će naši prijatelji u Splitu shvatiti da je ovo nacionalni interes i da će biti pozitivni i bez incidenata", kaže.

Na kraju je i prokomentirao Ivana Rakitića:

"Ja sam možda malo subjektivan, on je moja slabost. Dalić je mudar, zna da nema pravo riješiti se jednog takvog igrača. Mora se sve napraviti da se Rakitić vrati u kadar", poručio je na kraju Miroslav Ćiro Blažević.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!