Sport / Nogomet

BOLE GA NAPADI

Ivan Rakitić odgovorio kritičarima: 'Najveći dio mog srca uvijek je pripadao Hrvatskoj'

Ivan Rakitić odgovorio kritičarima: 'Najveći dio mog srca uvijek je pripadao Hrvatskoj'
Sanjin Strukić/Pixsell

Prošle sezone, Rakitić je odigrao 68 utakmica, od toga 14 za reprezentaciju i u 72 posto slučajeva - bez potrebnog odmora

Ivan Rakitić nije mirno pratio što se događa u Hrvatskoj na temu njegova otkazivanja dolaska u reprezentaciju za susrete Euro kvalifikacija protiv Slovačke i Azerbajdžana te se oglasio na prilično emotivan način.

Iskoristio je svoj Instagram profil kako bi pokazao i dokazao svima koji mu zamjeraju neigranje za Hrvatsku u posljednja dva susreta koliko mu vatreni dres znači.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Sjećam se dana kada je otac bratu i meni otvorio kutiju u kojoj su bila dva dresa s hrvatskim kockicama. Danima smo samo u njima išli u školu, po deseta dana bi samo njih nosili, ništa drugo nismo htjeli, čak bismo i spavali u tim dresovima", napisao je.

Nije se smirio ni dan poslije, ponovno je iskoristio Instagram profil kako bi dodatno potvrdio ljubav prema Hrvatskoj i dresu kojem je toliko dao, posebno prošlog ljeta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

"Rođen sam i odrastao u Švicarskoj, tamo sam išao u školu i imao prijatelje, igrao sam pet godina za Švicarsku, ALI, najveći dio mog srca uvijek je pripadao Hrvatskoj", napisao je Rakitić i konkretnim brojkama još žešće "poklopio" kritičarima:

"Sindikat je proveo istraživanje među 500 elitnih nogometaša, a među petoricom koja služe kao ogledan primjer pretjeranog igranja naveo je Ivana Rakitića. Rakitić je prošle sezone odigrao 68 utakmica, 14 s reprezentacijom s kojom je proputovao 30 tisuća kilometara. Međunarodni sindikat upozorava da je Rakitić odigrao 72 posto svojih utakmica bez poštivanja odmora od pet dana među njima. Pet dana nužno je razdoblje kako bi se izbjegli zdravstveni problemi u kratkom i drugom roku."

Uz sve ovo, objavio je i fotografiju s hrvatskim dresom, na kojoj piše "Iznad svih Hrvatska".

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!