Ostani doma
Sport / Nogomet

PORUKA IZBORNIKA

Dalić: 'Problema s igračkim kadrom ima, ali sam uvjeren u plasman na EP!'

Dalić: 'Problema s igračkim kadrom ima, ali sam uvjeren u plasman na EP!'
Luka Stanzl/PIXSELL

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, samo šest dana prije utakmice protiv Mađarske u kvalifikacijama za EURO 2020. koja se 10. listopada igra u Splitu, ima nemalih problema s igračkim kadrom jer, kako je i sam rekao u petak u Poreču, "neki ne igraju, neki nisu u formi, neki su ozlijeđeni, a neki imaju problema u klubu".

"Mi imamo svoj cilj, a to je Europsko prvenstvo. Kako do njega doći manje je bitno, ali je od iznimne važnosti što prije sakupiti 15-16 bodova kako bismo osigurali plasman na EURO. To je moj cilj", kazao je Dalić u Poreču na ovogodišnjem Festivalu sporta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema njegovim riječima, cijeli taj proces nije jednostavan jer je hrvatska reprezentacija nakon Svjetskoga prvenstva doživjela vrhunac, u nogometnom smislu, i mnogi su se igrači jako potrošili.

"Od toga je prošlo nešto više od godinu dana i malo je tko od njih nastavio na istoj razini. No, polako se vraćamo. Odigrali smo odličnu utakmicu protiv Slovačke, podbacili smo protiv Azerbajdžana. To je bila moja greška, nisam bio pravi, nisam reagirao na vrijeme. Dolaze nam Mađari koji su nas dobili u Budimpešti. Bit će to velika utakmica u Splitu pred prepunim stadionom, a zatim odlazimo u Wales. Budemo li pravi, možemo obje utakmice dobiti i riješiti pitanje plasmana na EP", istaknuo je Dalić koji je priznao kako postoje problemi s igračima jer, kako je rekao, "neki ne igraju, neki nisu u formi, a neki imaju određenih problema u klubu".

"Novca ima, ali nema odgovornosti"

Unatoč tomu, smatra Dalić, dolaze novi igrači i neizbježna je smjena generacija koja se mora napraviti jer, kako je rekao, "za novi uspjeh i nove dočeke treba nova energija, nove ambicije, nova snaga i igrači gladni uspjeha".

"Radimo na tome, no ne ide to preko noći. Nemamo veliku bazu, treba biti strpljiv. Puno se toga promijenilo nakon Rusije. Neki su se oprostili od reprezentacije, neki su ozlijeđeni. No ne smijemo tražiti alibi. Vjerujte mi, jedva čekam utakmicu u Splitu jer sam uvjeren da ćemo biti pravi. Puni stadion, prava atmosfera, to je ono što trebamo. Vjerujem da ćemo nakon te utakmice biti korak bliže Europskom prvenstvu," poručio je Dalić.

Na pitanje kako komentira činjenicu da hrvatska reprezentacija ostvaruje sjajne rezultate, a nema svoj nacionalni stadion, Dalić je kazao kako nije njegov posao da se bavi tim stvarima. No, dodao je kako su svi imali velike planove nakon SP-a u Rusiji, obećavali nove stadione, ali do danas nemamo ni "s" od stadiona.

"Sportaši su jedan od najvećih brendova naše zemlje, stalno govorimo da nema novca. Osobno smatram kako novca ima, ali nema odgovornosti. To je osnovna stvar, sport zaslužuje više jer više daje. Druga smo nogometna nacija na svijetu, sportaši se bore, ostvaruju rezultate, no nisu primjereno vrednovani", zaključio je Zlatko Dalić.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!