Sport / Nogomet

u splitu

Nakon utakmice Hajduka i Varaždina policija je privela 20 navijača

Nakon utakmice Hajduka i Varaždina policija je privela 20 navijača
Ivo Cagalj/PIXSELL

Iz splitske policije navode i da je u tijeku potraga za skupinom navijača koji su na policajce bacali kamenje i boce

Splitska je policija u subotu nakon odigrane nogometne utakmice između nogometnih klubova Hajduk i Varaždin privela 20 navijača, a traga za skupinom koja je na policajce na stadionu bacala kamenje i boce, priopćeno je u ponedjeljak iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Dvadesetak navijača je privedeno zbog prekršaja Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona protiv javnog reda i mira, među kojima je unošenje pirotehničkih sredstava na stadion, alkohola, droge, odnosno pokušaj ulaska na stadion unatoč prethodnoj zabrani. Policija je 20 osoba privela oko i unutar stadiona Poljud.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz policije također navode da je u tijeku potraga za skupinom navijača koji su na policajce bacali kamenje i boce.

VEZANE VIJESTI

Naime, policijski službenik je u subotu oko 17 sati na sjevernoj šetnici stadiona Poljud uočio osobu za koju su sumnjali da je prethodno na stadionu aktivirala  pirotehničko sredstvo. Tijekom postupanja policajaca prema osumnjičenome oko njih se okupila skupina osoba koja ih je pokušala spriječiti u tome. Neslužbeno se doznaje da je riječ o 100-tinjak navijača. 

Zbog toga su policijski službenici intervenirali; skupini su naredili da se raziđe, a kada su se oni na to oglušili, policajci su uporabili sredstva prisile (palicu) kako bi svladali otpor i napade. U jednom trenutku, nakon što se kratko povukla, iz skupine navijača je bačeno nekoliko kamenja i staklenih boca prema policajcima, nakon čega se skupina razbježala, rekla je Antonela Lolić iz splitske policije.

Prilikom uporabe sredstava prisile nitko nije ozlijeđen. Policija provodi kriminalističku istragu kako bi pronašla napadače, a, uz ostalo, pregledavaju se i snimke nadzornih kamera.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!