Sport / Nogomet

Dvoboj na Poljudu

Lov na pobjedu protiv Mađarske: 'Atmosfera je sjajna, zaista je lijepo vidjeti reprezentaciju u Splitu'

Stanje Poljuda nije dobro, travnjak je oštećen i trenutačno je "na liječenju"

Hrvatska nogometna reprezentacija se nakon duge četiri godine ponovno okupila u Splitu, gdje ju u četvrtak čeka kvalifikacijska utakmica protiv Mađarske.

Bodovi su to koji su, osobito nakon kiksa u Azerbajdžanu, obveza za Zlatka Dalića i igrače. Reprezentacija će do utakmice trenirati u Omišu, a cijeli ovaj tjedan uz njih će biti i naš reporter Marko Vargek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Na treningu su bili svi osim Brozovića Badelj. Brozović je jučer dobio dijete te će se pridružiti navečer, a Badelj je osjetio zatezanje u mišiću te je trening propustio iz predostrožnosti, no sve bi trebalo biti u redu. Radni elan je dobar, atmosfera je sjajna i zaista je lijepo vidjeti reprezentaciju u Splitu nakon četiri godine u jednoj službenoj utakmici. Svi su uzbuđeni i fokusirani na cilj i ono najvažnije - pobjedu. Da, dalić ima dvojbe, kako kaže ima slatke brige, no mora donijeti neke odluke, prije svega - Rakitić ili Vlašić. Izborniku će odgovori dati treninzi", rekao je Vargek u javljanju za RTL Danas.

Prvi put na Poljudu od 2015.

Split je čekao duge četiri godine. Nasmiješenog reprezentativnog društva od 2015. nije bilo na kvalifikacijama u Splitu. Za Dalića predugo.

"Ti neki problemi koji su na relaciji HNS-Hajduk se trebaju rješavati kroz sastanke, kroz razgovore, kroz sustav, a nikako preko terena, nikako preko reprezentacije, pogotovo jer reprezentacija tome nije ničemu kriva. Što s tim imaju Vlašić, Rebić, Perišić, Modrić... Mi nemamo s tim ništa", rekao je Dalić.

Ali imaju puno toga s terenom. A ondje, nisu svi u najidealnijoj formi - Lovren prikovan na klupu Liverpoola, Rakitić skuplja mrvice u Barceloni, Rebić ni toliko u Milanu. Modrić je još od posljednje reprezentativne akcije bio ozlijeđen, nagađalo se da bi Real od njega mogao tražiti da ne igra, ali kapetan je naravno tu.

Lov na pobjedu protiv Mađarske: Vatreni odradili prvi trening u Omišu

"Jedan mali problem je što nisu u ritmu pravome, ali u reprezentaciji to do sada nije bio problem. S Lukom nikada nije bio problem. Ono što se pisalo, hoće li on doći ili ono, nisam htio niti komentirat. Jer će Luka doći pješice ako treba", kaže Dalić. 

Luki je mjesto u prvih 11 zagarantirano, ali je li i Rakitiću pored zahuktalog Vlašića? Ili će Rebić na klupu pred sve boljim Brekalom? Dalić već uči na greškama jer nakon što je prije mjesec dana u obje utakmice igrao s istim igračima pa kiksao protiv Azerbajdžana, sada kaže - bit će prilike za sve.

"Uglavnom imam viziju u glavi čistu i jasnu. Nas čekaju dvije utakmice u tri dana i ovaj put moramo malo drugačije posložiti stvari i podijeliti snage. Sigurno da ćemo koristiti 15, 16 igrača u ove dvije utakmice", poručio je Dalić.

Jedino na što ne može utjecati je travnjak. Stanje Poljuda nije dobro, travnjak je oštećen i trenutačno je "na liječenju". Ljudska noga na njega neće do srijede.

Tako da bi do utakmice trebao biti dobar. Sve kako bi Hrvati ostali na vrhu svoje skupine E. Sada imaju tek bod prednosti ispred Slovačke i Mađarske.

Prva tri boda, trebala bi stići za tri dana. 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!