Sport / Nogomet

jedva čeka utakmicu

Rakitić se vratio među Vatrene i otkrio zašto je propustio okupljanja: 'Za mene je reprezentacija broj 1'

Rekao je kako je pozitivno što je konkurencija igrača u Hrvatskoj reprezentaciji velika

Prvi je došao na trening i sreću nije skrivao. Rakitić ima puno toga za nadoknaditi jer protekla dva ciklusa s repezentacijom je propustio. Baš protiv Mađara u Budimpešti, posljednji je put igrao za Hrvatsku. 

''Želja je maksimalna. Kao i uvijek, nešto posebno je doći u Hrvatsku, posebno je doći u Split", kazao je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić.

Ivan Rakitić se vratio u reprezentaciju

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gdje je dobio i suptilan poziv u Hajduk.

U rujnu prozvan izdajnikom reprezentacije čija dva okupljanja je propustio, objasnio je i razloge propuštanja.

"Nikad nije bilo dvojbe o igranju za reprezentaciju. Za mene je reprezentacija broj jedan. Moja situacija u klubu - da sam ja to znao prije osjetiti ili procijeniti, sigurno bih drugačije probao reagirati'', kazao je Rakitić.

Emotivno se ispraznio Rakitić koji u Barceloni minute broji na kapaljku,  u 6 nastupa tek 186 minuta je igrao.

"Sad se to malo promijenilo. Pošten sam i znam kakva je situacija. Da budem iskren, ne mogu je razumijeti. Meni je to jako, jako krivo. Svi koji me poznaju, znaju da se jedva čekam vratiti se na teren." A dobro ga poznaju njegovi suigrači iz reprezentacije koji su stali uz njega čak i kad on nije bio s njima.

"Zahvaljujem se izborniku i svima koji su me mogli razumijeti i kapetanu Luki s kojim sam razgovarao da mi daju tu podršku i tu mogućnost da preskočim te dane."

Hoće li ga izbornik preskočiti u utakmici protiv Mađarske i prednost dati svježoj krvi poput Nikole Vlašića? Raketu to ne dira, konkurencija je kaže zdrava.

"Niksi je, ne da je dobar, nego fantastičan igrač. Ima cijelu karijeru pred sobom. Što više boljih igrača ne smije i ne može biti problem, već motiv da zajedno rastemo i budemo još jači", smatra Rakitić.

A to će im trebati u idućim danima kvalifikacija. U četvrtak na Poljudu pa onda i u Walesu tri dana kasnije.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!