Ostani doma
Sport / Nogomet

Trener Dinama

Bjelica nakon remija sa Šahtarom: 'Nakon tragedija uvijek sam dolazio do najvećih uspjeha'

Bjelica nakon remija sa Šahtarom: 'Nakon tragedija uvijek sam dolazio do najvećih uspjeha'
Slavko Midžor/PIXSELL

Rekao je i kako se ne boji kazne zbog svih riječi koje je izgovorio VAR-u

Dinamo je pred prepunim zagrebačkim maksimirskim stadionom u srijedu navečer remizirao s Šahtarom i tako "za dlaku" ispustio 3 boda pobjedom u Ligi prvaka. Trener Nenad Bjelica nakon svega kaže kako je optimističan.

"Malo sam spavao. Teško zaspim i kad su neke druge utakmice u pitanju. Kako onda da odspavam puno nakon ovakve utakmice?! Sve nas je ovo pogodilo, svi smo pali, ali ono što pokazuje moja momčad daje mi vjeru da budem optimist i da vjerujem da možemo proći u osminu finala", rekao je Nenad Bjelica za 24sata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kazao je i kako je analizirao situacije koje su se dogodile na utakmici te misli kako kriterij njemačkog suca nije bio isti prema Dinamu i Šahtaru.

"Analizirao sam malo te situacije. Pa veći je kontakt bio kod situacija s Ademijem i Petkovićem nego kod situacije s Taisonom, no to je svirao kao penal, a ove dvije za nas nije. Kriterij mu nije bio isti. Pa prije penala za 3:3 Ademiju je dao žuti karton.

Dinamo - Šahtar

Dao mu je karton za start koji uopće nije bio prekršaj. Pa vidio sam na snimci da ga Ademi nije ni taknuo. Da nije svirao prekršaj, bila bi kontra za nas i gotova utakmica. To je bilo u 94. minuti. Ne sjećam se više ni točno što sam rekao sucu Felixu Brychu nakon utakmice", objasnio je Bjelica za 24sata.

Rekao je i kako se ne boji kazne zbog svih riječi koje je izgovorio VAR-u. 

"Ne bojim se kazne zbog svega što sam izgovorio o VAR-u. Pa ja to govorim posljednje tri godine. Ja sam protiv VAR-a, meni ne treba. Neka ga oni forsiraju koliko žele, ja sam svoje o VAR-u rekao. Zar je njihovo mišljenje ispravno, a moje nije? Pa ja imam pravo reći što mislim o VAR-u. Ne znam zašto bi me netko kaznio zbog mišljenja", rekao je Bjelica.

Nakon utakmice nije bio u svlačionici, a jutro nakon utakmice svojim igračima održao je govor od desetak minuta. Kaže kako im je rekao da sad idu dalje te im je pokušao podići raspoloženje. 

"Uvijek sam optimističan, pa tako i nakon ovakve utakmice"

"Ima tisuću kombinacija, prema nekima još i Manchester City može ispasti, tako da to treba pričekati i vidjeti. Mi idemo u Milano po pobjedu. Unatoč ovome šoku itekako smo u igri za prolazak. Odigrali smo četiri dobre utakmice u Ligi prvaka. Konkurentni smo sa svima u skupini", optimistično je pojasnio trener Dinama.

"Imao sam u trenerskoj karijeri sličnih šokova kao sinoć. Znao sam voditi 3:1 u završnici i imati igrača više, primjerice, jednom dok sam bio trener u Austriji. Ispustili smo prednost, tako da sam svašta doživio, ali ono što moram napomenuti je da sam ja nakon nekih ovakvih tragičnih utakmica dolazio do svojih najvećih pobjeda i uspjeha u karijeri", objasnio je Bjelica. 

Zahvalio se i navijačima na odličnoj podršci te spomenuo kako bi to bilo drugačije da imamo neki drugi stadion, da su navijači bliži terenu. 

"Uvijek sam optimističan, pa tako i sad, nakon ovakve utakmice", objasnio je. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!