Ostani doma
Sport / Nogomet

EURO 2020.

Legendarni Ćiro Blažević za RTL: 'Veseli me da smo na Wembleyju, oni su vrlo često naše žrtve'

Miroslav Ćiro Blažević objasnio je kako je put u London Vatrenima došao kao da su sami birali

Hrvatska će na Europskom nogometnom prvenstvu 2020. godine igrati u skupini D zajedno s reprezentacijama Engleske i Češke, te pobjednika play-offa između Škotske, Izraela, Norveške i Srbije odlučeno je na ždrijebu koji je u subotu održan u Bukureštu.

Hrvatska će prvu utakmicu igrati 14. lipnja protiv Engleske na Wembleyju, u drugom kolu ćemo 19. lipnja igrati protiv Češke u Glasgowu, a u trećem kolu 23. lipnja ponovo u Glasgowu protiv pobjednika play-offa C, jedne od reprezentacije iz kvarteta Srbija, Norveška, Škotska i Izrael.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bit će to šesto europsko prvenstvo za Vatrene, pri čemu peto u nizu.

EURO 2020. odigrat će se od 12. lipnja do 12. srpnja 2020. Nastupaju 24 reprezentacije, a ovo je drugo takvo izdanje tog turnira u tom formatu. Ovo prvenstvo po prvi put neće imati konkretnog domaćina. Najbolje reprezentacije ugostit će 12 gradova u 12 država. 

Ćiro Blažević za RTL: "Ovaj ždrijeb je itekako povoljan"

"Ma ja sam bio jako uzbuđen jer nije svejedno tko će nam zapasti. Smatram da je opasan i onaj manje afirmiran, kotiran jer to je jedna velika predstava. Veseli me da smo u Engleskoj, da smo s njima na Wembleyju, oni su vrlo često naše 'žrtve' i nadam se da ćemo početi s uspjehom", rekao je legendarni hrvatski nogometni stručnjak Miroslav Ćiro Blažević.

Rekao je i kako je Češka tradicionalno dobra reprezentacija, ali u odnosu na njih Ćiro kaže kako je Hrvatska veliki favorit.

"Ovaj ždrijeb je itekako povoljan. Hrvatska nikad nije imala komplekse, nego smo bili sigurni, možda čak i previše sigurni", kazao je Ćiro.

To što Hrvatska igra u Londonu, Ćiro kaže da je jedna olakotna okolnost. 

"Eto hvala Bogu kao da smo sami birali", zaključio je.

Reci što misliš!