Ostani doma
Sport / Nogomet

Novac je u igri

Danas je španjolski Super Kup: El Clasico se igra u Saudijskoj Arabiji?

Danas je španjolski Super Kup: El Clasico se igra u Saudijskoj Arabiji?
AP Images

Kako i zašto se španjolski Super kup igra na teritoriju Arapskog poluotoka? U pitanju je, naravno, velika svota novca.

Utakmice između Real Madrida i Barcelone godišnji su spektakl, prava poslastice za sve nogometne ljubitelje. Međutim, španjolski giganti danas će odmjeriti snage u novom El Clasicu, ali na Arapskom poluotoku.

Istina, većina će ljudi pretpostaviti da će se španjolsko natjecanje odigrati u Španjolskoj. Međutim, ogromna svota novca može mnogo promijeniti. Tako je potpisan ugovor španjolskog nogometnog saveza i arapskog poluotoka o utakmicama španjolskog Super Kupa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, 2019. novi je predsjednik španjolskog nogometnog saveza, Luis Rubiales, potpisao desetogodišnji ugovor s Arapima oko premještaja španjolskog turnira na njihov teritorij. 

Ugovor je težak oko 250 do 320 milijuna eura, a taj novac usmjeren je na španjolski savez. Mnogi su se protivili ugovoru, posebno zbog istaknutih loših ljudskih prava u Saudijskoj Arabiji, kao i činjenici da se španjolsko nogometno natjecanje održava gotovo 7000 kilometara od španjolskog teritorija. 

� EL CLÁSICO �
� Supercopa de España
� Semifinales
⏰ 20:00 CET#Supercopa pic.twitter.com/VCctILeeAa

 

Novi sistem natjecanja s polufinalima

Uz premještenje natjecanja, novost je i da se španjolski Super Kup više ne igra u tradicionalnom izdanju. Odnosno, umjesto da se odigra jedna utakmica finala. momčadi sada moraju prvo odigrati polufinale i finale.

Na natjecanje putuju dvije momčadi koje su izborile finale Kupa kralja, kao i pobjednik i drugoplasirani iz La Lige. Ove godine te su momčadi Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid i aktualni prvaci natjecanja, Athletic Bilbao.

Novi El Clasico na rasporedu je u 20 sati, a Kraljevski klub trenutno uživa u statusu favorita. Međutim, Barcelona izgleda sve bolje i bolje od preuzimanja Xavija, a u El Clasicu je uvijek sve otvoreno.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!