Sport / Ostali sportovi

Velik uspjeh našeg sportaša

Paraolimpijac Damir Bošnjak osvojio brončanu medalju u streljaštvu na Europskom prvenstvu u Beogradu

Paraolimpijac Damir Bošnjak osvojio brončanu medalju u streljaštvu na Europskom prvenstvu u Beogradu
Damir Spehar/PIXSELL

Pored Bošnjaka hrvatske boje na EP u Beogradu branili su Ivica Bratanović i Rudolf Petrović

Hrvatski paraolimpijac Damir Bošnjak osvojio je brončanu medalju na WPSA Europskom prvenstvu u streljaštvu za osobe s invaliditetom koje je danas završeno u Beogradu. 

Bošnjak je brončano odličje zaslužio u konkurenciji 27 natjecatelja u P1 disciplini 10 m zračni pištolj s pogođenih 209.7 krugova. Novi europski prvak je Ukrajinac Oleksii Denysiuk s rezultatom 231.8 krugova, dok je srebro pripalo Čehu Tomasu Peseku s pogođenih 231.7 kruga. 

"Nakon solidno odrađenog osnovnog meča u kojem sam bio peti u finalu, još sam podigao razinu gađanja i osvojio broncu. Kvaliteta suparnika u finalnom meču bila je skoro kao i na svjetskom prvenstvu i jedino su nedostajali Koreanci. Prošle godine na Svjetskom kupu u Osijeku sam osvojio srebro, a ova bronca mi je prva nakon što sam 2007. u njemačkom Suhlu osvojio srebro, doduše u malokalibarskom pištolju", rekao je Bošnjak i dodao da o vrijednosti njegovog rezultata najbolje govori podatak da je europski naslov osvojio aktualni svjetski prvak Oleksii Denysiuk, dok je srebro pripalo također svjetskom prvaku, Tomasu Peseku, ali u drugoj disciplini.

"Za ovo natjecanje pripremao sam se intenzivno posljednja tri mjeseca i doista me veseli da sam osvojio europsku medalju brončanog sjaja.“, zaključio je  49-godišnji Bjelovarčanin, član SKOI Bjelovar koji nastupa u kategoriji zračnih i malokalibarskih pištolja strijelaca s amputacijama potkoljenice.

Bošnjak se streljaštvom bavi više od 20 godina, a trener je i međunarodni sudac po ISSF i IPC kategoriji pa je među ostalima bio i trener hrvatskih olimpijaca Petra Gorše  i Bojana Đurkovića.

Damir Bošnjak nastupio je na paraolimpijskim igrama u Ateni, Pekingu te Rio de Janeru gdje je osvojio sedmo mjesto.

Pored Bošnjaka hrvatske boje na EP u Beogradu branili su Ivica Bratanović i Rudolf Petrović.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!