Sport / Ostali sportovi

Europska organizacija

LEN osudio napad: 'Ovo se ne smije događati u gradu koji će biti domaćin Europskog prvenstva'

LEN osudio napad: 'Ovo se ne smije događati u gradu koji će biti domaćin Europskog prvenstva'
Sanjin Strukic/PIXSELL

Policija je nakon incidenta koji se dogodio u subotu pronašla dvojicu napadače te ih zasad stavila u jednomjesečni pritvor

Nikako se ne stišava bura oko incidenta na Splitskoj Rivi u kojem su napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde. Oko incidenta se oglasila i Europska plivačka federacija koja je upozorila da se takve stvari ne smiju događati u gradu koji će u bliskoj budućnosti biti domaćin Europskog vaterpolskog prvenstva.

"S razočaranjem smo primili vijesti o napadu na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu. Iako se incident dogodio uoči utakmice koja nije u organizaciji LEN-a, smatramo da je neophodno da ukažemo na važnost spriječavanja takvih incidenata u budućnosti, pogotovo u Splitu, gdje bi se 2022. godine trebalo održati Europsko prvenstvo u vaterpolu", stoji u priopćenju Saveza.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policija je nakon incidenta koji se dogodio u subotu pronašla dvojicu napadače te ih zasad stavila u jednomjesečni pritvor. Na Rivu su napadnuta trojica vaterpolista, najprije verbalno, a onda i fizički. Napadači su vaterpoliste udarali šakama, nogama i palicama te od njih zahtjevali da im predaju svoje majice s obilježjima Crvene zvezde.

"LEN čeka kraj istrage i nada se da ovaj ružan čin manjine neće utjecati na sportske odnose Srbije i Hrvatske, dvije velike vaterpolske nacije", zaključili su iz organzacije.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici RTL Sportske vijesti!

Reci što misliš!