Sport / Ostali sportovi

teške riječi

Novinar optužio Cro Copa za doping: 'Dajte ljudi, Mirko je komično golem za 67-godišnjaka...'

Novinar optužio Cro Copa za doping: 'Dajte ljudi, Mirko je komično golem za 67-godišnjaka...'
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Za 44-godišnjeg Filipovića je ovo deseta uzastopna pobjeda, no poznati MMA novinar teškim je riječima potkopao njegov uspjeh

Mirko Filipović "Cro Cop" pobijedio je noćas u borbi mješovitih borilačkih vještina na Bellatoru 216 Amerikanca Roya Nelsona odlukom sudaca nakon tri runde.

"Bilo mi je mentalno teže nego fizički. Teško mi je reći je li mi sada teže boriti se s 44 godine ili kada sam bio mlađi. Ono što je najvažnije je da se osjećam jako dobro", rekao Filipović nakon pobjede. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za 44-godišnjeg Filipovića je ovo deseta uzastopna pobjeda, a u borbi u kojoj je bio taktički dominantniji obranio je sve pokušaje Amerikanca da ga sruši. Također, to je 38. pobjeda u karijeri Cro Copa u kojoj ima i 11 poraza te dva remija. 

S Mirkovom pobjedom nije se baš složio njegov protivnik. Roy Nelson sam je pobjednički digao ruku u zrak prije no što su suci službeno dodijelili pobjedu Mirku. Zašto je to učinio, objasnio je svojim obožavatljima putem video objave na Instagram profilu.

"Pobijedio sam Mirka, ali suci to nisu vidjeli. Jedan od njih glasao je 30:27, to se nije dogodilo i to ste mogli vidjeti ako ste gledali borbu. Ne znam, možda sam u zabludi zbog udaraca, ali hvala mojim fanovima", poručio je u videu preko svom Instagrama.

Slično je o meču pisao i popularni novinar koji pokriva borilačke vještine Tim Burke.

"Vikend je bio sj**an. Znam da sam novinar i da bih trebao biti objektivan i sve to. Bellator mi je upropastio vikend. Sjedio sam kod kuće u iščekivanju dobrih parova i mečeva. Mislim da to nije previše za jednog ljubitelja borbe. Vjerujem da je Scott Coker (vlasnik Bellatora, opa.a i Mirkov prijatelj, opa.a) ušao u ovo s najboljim namjerama. Dokazao se kao solidan menadžer u prošlosti. Ovaj put, planovi se nisu ostvarili", napisao je Tim Burke za MMA portal BloodyElbow.

"Mirko Filipović izgledao je kao da Bellator nema dopinška testiranja. Bio je komično golem za jednog 67-godišnjaka. Nikada ne upadam u zamku optuživanja boraca za doping, to je samoporažavajuće. Ali dajte, ljudi. Zar ćemo se ponašati kao da to ovdje nije slučaj? Možete, slobodno. Ja neću. Ne mogu dočekati borbu Cro Copa i Brocka Lesnara u programu WrestleManije", dodao je novinar, aludirajući na povratak 41-godišnjeg Lesnara nakon doping afere

Izdvojeno

Reci što misliš!