Sport / Ostali sportovi

Za četiri stotinke

Kristoffersen nakon četiri godine pobijedio Hirschera u veleslalomu, Zubčić ostao na istom mjestu

Kristoffersen nakon četiri godine pobijedio Hirschera u veleslalomu, Zubčić ostao na istom mjestu
AP Images

Norvežanin je konačno bio bolji od Hirschera u veleslalomu

Norveški skijaš Henrik Kristoffersen u bugarskom skijalištu Bansko ostvario je svoju drugu veleslalomsku pobjedu u Svjetskom kupu, čime je prekinuo četverogodišnje čekanje na trijumf u ovoj disciplini u kojoj je stalno gledao u leđa Marcelu Hirscheru.

Kristoffersen je nakon prve vožnje zaostajao 22 stotinke za Hirscherom, ali je u drugoj vožnji bio precizniji i staloženiji od Austrijanca koji je dvaput bio na granici ispadanja te je zahvaljujući tim pogreškama bio četiri stotinke sporiji od aktualnog svjetskog prvaka, u cilj ušao kao drugi i ostao na 68 pobjeda u Svjetskom kupu.

Filip Zubčić u prvoj vožnji za vodećim Hirscherom zaostao za 3.09 sekundi, a svoj plasman nije uspio popraviti u drugoj te je na kraju za Kristoffersenom zaostao 3.39 sekundi.

Treće mjesto osvojio Francuz Thomas Fanara (+0.39).

Dva veleslaloma prije završetka sezone Svjetskog kupa Hirscher je osigurao osvajanje Malog kristalnog globusa jer ima 218 bodova prednosti pred Kristoffersenom. Austrijanac je tako postao prvim skijaš u povijesti koji je pet puta zaredom bio najbolji veleslalomaš u Svjetskom kupu. Zubčić je s 42 boda na 28. mjestu i u Kranjskoj Gori će se boriti za plasman među 25 skijaša koji će imati pravo nastupa na završnici Svjetskog kupa u andorskom skijalištu Soldeu.

U ukupnom redoslijedu Hirscher ima gotovo 500 bodova više od drugoplasiranog  Pinturaulta.

Veleslalom (m):

1. Henrik Kristoffersen (Norveška) 2:26.87
2, Marcel Hirscher (Austrija) +0.04
3. Thomas Fanara (Francuska) +0.39
...
25. Filip Zubčić (Hrvatska) +3.39

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!