Sport / Ostali sportovi

opet najbolji

Braća Sinković nakon obrane naslova: 'Ovo je čudesno, spremni smo za Tokio'

Za braću Sinković ovo je šesto zlato sa svjetskih prvenstava

Ovo je čudesno, spremni smo za Olimpijske igre u Tokiju, kazao je Martin Sinković, koji je s bratom Valentom osvojio naslov veslačkih svjetskih prvaka u dvojcu bez u Linzu. 

Braća Valent i Martin Sinković obranili su naslov svjetskih prvaka u veslanju u disciplini dvojac bez kormilara, oni su u finalnoj utrci na SP u austrijskom Linz-Ottensheimu dominirali od prvog do posljednjeg zaveslaja i ciljem prošli sa 3.19 sekundi prednosti ispred drugoplasiranih Novozelanđana Thomasa Murraya i Michaela Brakea.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za braću Sinković ovo je šesto zlato sa svjetskih prvenstava, po dva su puta bili najbolji u četvercu na pariće  s Davidom Šainom i Damirom Martinom (2010, 2013), dva puta u dvojcu na pariće (2014, 2015) i dva puta u dvojcu bez (2018, 2019). Usto imaju i srebro iz dvojca bez 2017. i broncu iz četverca na pariće iz 2011.

"Dali smo sve od sebe, išli smo do kraja i zato sada jedva dolazim do daha. Predivan osjećaj i super utrka, pogotovu jer smo obranili zlato i sada se možemo posvetiti OI u Tokiju", kazao je Martin Sinković, dok je njegov brat Valent dodao: 

"Očekivali smo da će nam Novozelanđani biti konkurencija, ali i da nemaju brzi start, u sredini smo puno radili da nas ne krenu stizati. Tu smo se malo potrošili, a na kraju smo ipak vidjeli da imamo više rezerve od njih. Još jedno zlato, to je sve nekako nadrealno". 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Najgledaniji video

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!