Sport / Ostali sportovi

atletski miting

Sandra Perković po osmi put najbolja na Hanžeku, Marija Tolj treća

Sandra Perković po osmi put najbolja na Hanžeku, Marija Tolj treća
Igor Kralj/Pixsell

Sandra Perković je ostvarila drugi najbolji hitac u ovoj sezoni, kraći jedino od 68,58 m koje je postigla na natjecanju Europske lige u Varaždinu

Najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković u svom je 12. nastupu na zagrebačkom atletskom mitingu iz IAAF World Challenge serije ostvarila osmu pobjedu hicem od 67,78 metara, dok je druga hrvatska predstavnica Marija Tolj osvojila treće mjesto s daljinom 62,57 m. 

Sandra Perković je ostvarila drugi najbolji hitac u ovoj sezoni, kraći jedino od 68,58 m koje je postigla na natjecanju Europske lige u Varaždinu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Između Perković i Tolj na drugo mjesto se na Mladosti 'ugurala' Njemica Kristin Prudenz sa hicem 63,25 m, dok je europska prvakinja do 23 godine iza sebe ostavila Njemicu Nadine Mueller (61,79 m).

Sandra Perković: 'Jako sam zadovoljna nastupom'

Nakon osme pobjede na mitingu u svom rodnom gradu, aktualna olimpijska pobjednica, svjetska i europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković izjavila je kako je vrlo zadovoljna svojim nastupom na ovogodišnjem izdanju Hanžeka. 

"Jako sam zadovoljna nastupom. Novi krug na stadionu je jako brz, ali sam pokazala da i na njemu mogu dobro bacati. Žao mi je samo što je zadnji hitac završio u mreži", izjavila je Perković.

Pobjednički hitac od 67.78 metara drugi je najbolji njen rezultat ove godine, u kolovozu je na natjecanju Europskog ekipnog prvenstva druge lige u Varaždinu bacila 68.68m.

"Željela sam Hanžek odraditi u što boljem psihičkom I fizičkom stanju, jer me već u petak očekuje nastup na finalu Dijamantne lige u Bruxellesu gdje idem na pobjedu. Ove godine mi je prioritet Svjetsko prvenstvo u Dohi, druga na listi je ijamantna liga, dok je Hanžek bio na trećem mjestu".

Perković je dosada u Bruxellesu nastupila osam puta, a sedam je puta slavila. Jedini put kada nije pobijedila bilo je to zbog bolesti prošle godine. Nakon finala Dijamante lige, a prije nastupa na Svjetskom prvenstvu na kojemu će se kvalifikacije ženskog diska održati 2. listopada, a finale 4. listopada, Perković će još nastupiti 9. rujna u Minsku na dvoboju Europe I SAD-a.

"Nakon Minska idem na pripreme u Medulin gdje ću biti sve do polaska za Dohu 27. rujna", završla je Perković.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!