Ostani doma
Sport / Ostali sportovi

Borilački spektakl

Borci KSW-a oduševili Zagreb, a Račić priznao: 'Ovo je za oca kojeg sam izgubio prije 10 godina'

Hrvatska je dobila povijesnog prvaka u bantam kategoriji KSW-a, Antuna Račića

Teško je uopće opisati što se sve sinoć pred skoro 12 tisuća ljudi u Areni Zagreb događalo na spektakularnom eventu jake poljske KSW organizacije slobodne borbe, koja je treća po jačini MMA organizacija na svijetu. U 10 borbi našla su se i petorica Hrvata, od kojih su trojica slavila, a pojas KSW-ova prvaka odnio je Dubrovčanin Antun Račić.

Bio je to spektakl za pamćenje. A Hrvatska je dobila povijesnog prvaka u bantam kategoriji KSW-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Hvala vam svima na ogromnoj podršci, koji su došli i podržali me i dali mi volju u ovih teških 25 minuta", zahvalio se KSW prvak Antun Račić.

Bila je to krvava borba kroz 25 minuta tijekom koje mu je Poljak Damian Stasiak slomio nos. Kruna njegove karijere stigla je nakon pet iscrpljujućih rundi jednoglasnom odlukom sudaca. I baš zato, ova pobjeda ima poseban značaj.

"Prije 10 godina sam izgubio oca koji me odveo na prvi judo trening i ovo je za njega", kazao je Račić.

Ovu večer pamtit će i debitant Ivan Erslan koji je kao brzi vlak prošao kroz Darwina Rodrigueza i završio ga u samo 80 sekundi.

"Jako mu štete ti low kickovi, nakon što je izgubio balans, ruke su mu pale, ja sam dobio svoju priliku i kad nanjušim krv, gotovo je", rekao je Ivan Erslan.

Ante Delija borbu završio nakon minutu i pol

Krv je nanjušio i Cro Copov pulen i debitant Ante Delija. Svoj posao u kavezu završio je nakon minutu i pol akcije u drugoj rundi, ground n' pound udarcima nakon rušenja.

"To je bio plan igre, da krenem gore rukama i kad se otvori prilika da ga pokušam srušit. U drugoj rundi nisam mogo naći distancu, tako da onda sam išo u rušenje i sve je bilo pod kontrolom", rekao je Delija.

Pod kontrolom svoj meč nije uspio držati Filip Pejić. Prekasno se na pravi način uključio u borbu protiv sjajnog Brazilca Daniela Torresa nakon što je prve dvije runde izgubio.

"Ne znam šta je, puno emocija je tu bilo, ali nisam mogao pobijediti. Jednostavno nisam nalazio snagu u sebi, ne znam zbog čega je to", razočaran je bio Pejić.

Sreće nije imao ni Ivica Trušček koji je na dan događaja prihvatio borbu i uskočio umjesto ozlijeđenog Aleksandra Rakasa protiv Krystiana Kaszubowskog, a na kraju mu je pobjeda za malo izmakla. Presudila je podijeljena sudačka odluka.

"Bio sam sretan kad su me zvali kao malo dijete. Petnaest minuta prije sam kupio ulaznice za sebe i prijatelja i onda su me zvali. Oni su meni napravili uslugu, a ne ja njima", kazao je Trušček.

Spektaklom u Areni oduševljen je i vlasnik najveće europske MMA organizacije. 

"Bilo je sjajno! Mogu reći da nam je Hrvatska postala drugi dom više nego Engleska! Definitivno ćemo iduće godine opet biti ovdje", kazao je oduševljeno predsjednik KSW-a, Martin Lewandowski.

KSW je oduševio Zagreb, a hrvatski borci pod tom organizacijom odradili su sjajan posao.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!