Sport / Ostali sportovi

'Bilo je fenomenalno!'

Mađari Škode Fabije R5 pobjednici 10. jubilarnog Rally Showa Santa Domenica

Mađari Škode Fabije R5 pobjednici 10. jubilarnog Rally Showa Santa Domenica
Promo

Jubilarni, 10. Rally show Santa Domenica i ove je godine okupio velik broj natjecatelja iz sedam europskih zemalja

Pobjednici 10. Rally showa Santa Domenica su natjecatelji iz Mađarske, Péter Ranga i Viktor Bán- vozači Škode Fabie R5. Drugo mjesto su osvojili austrijski vozači Ford Fieste R5 MK II, Beppo Harrach i Dominik Jahn, a treće mjesto- Mađari, Sándor Ollé-Sasa i Rebeka Ollé u Škodi Fabiji R5.

Jubilarni, 10. Rally show Santa Domenica i ove je godine okupio velik broj natjecatelja iz sedam europskih zemalja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Bilo je fenomenalno! Na startu smo imali vrhunske vozače iz cijele Europe, 91 natjecatelj. Čak nas jer i vrijeme poslužilo da nam olakša organizaciju i da olakša timovima. Staza je dobro bila natopljena od silne kiše koja je prije padala. Tako da je bilo atrakcije za sve- i vozače, a i za gledatelje!“ – izjavio je nakon proglašenja pobjednika, organizator Rally showa Santa Domenica, Daniel Vojvodić.

Staza je bila duga 8.630 metara koja je uključivala osam skokova. O svemu je brinulo 90 sudaca, zaštitara, mjeritelja i redara.

Ovo je najveći makadamski rally show u Srednjoj Europi, koji je okupio velika imena autosporta, ali mlade nade zaljubljene u automobilizam i brzine. Ni navijača nije nedostajalo, što samo pokazuje kako se Rally show Santa Domenica prometnuo u jedno od vodećih natjecanja za sve ljubitelje automobila, brzine i oktana.

„ Jako nas veseli što je bilo puno ljudi, što natjecatelja, a što gledatelja. Ovo je jubilarna godina Rally showa i doista je na jedan predivan način zaokružena. Doista ste mogli vidjeti mnogo toga- od strastvenih zaljubljenika u automobile pa sve do automobilističkih egzibicionista.“- izjavio je Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedjelje.

I ove godine velika svjetska imena nisu zaobišla Rally Santa Domenica. Među njima su prvak svijeta 2008. godine, sa suvozačicom Ilkom Minor, Péter Ranga (Fabia R5), pobjednik RRSDa 2017. godine i njegov suvozač Adam Fodor, Beppo Harrach (Fiesta R5 MKII), četverostruki pobjednik Rally Showa Santa Domenica i suvozač Dominik Jahn. Harrachov novi automobil, imao je svjetsku premijeru upravo na ovom rally showu!

Rally Show Santa Domenica trajao je tri dana. Započeo je otvaranjem servisnog parkirališta i velikim RRSD Partyem na Savršćaku. Službeni dio je bio dan poslije, u subotu 23.11., kada su se izdali putne knjige, startni brojevi te su se verificirali dokumenti

Glavni dio natjecanja održan je danas, u nedjelju 24.11., kada su na rasporedu bila četiri brzinska ispita.

Rally Show Santa Domenica poznat je i po tome što omogućuje takozvane „taxi vožnje“ za one koji žele iskusiti vožnju u rallyu automobilu na pravoj rally staz.

Jedna od ovogodišnjih novosti je i Memorijal Roberta Vojvodića, koji je prigodno obilježen dodjelom nagrade posadi koja je realizirala rekordno vrijeme brzinca u bilo kojem trenutku.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!