Ostani doma
Sport / Pannonian Challenge

Luda vožnja

Više od 200 sportaša iz 20 zemalja izvodit će vratolomije od kojih zastaje dah: Zavirite na ovogodišnji Pannonian Challenge

Šačica zaljubljenika u ekstremni sport sami su sagradili rampe te između rupa od granata organizirali prvi Pannonian

Jedno je to od najpoznatijih svjetskih natjecanja u ekstremnom sportu. Više od 200 sportaša iz 20 zemalja izvodit će vratolomije od kojih zastaje dah.

Osijek je danas na karti svih koji žele na Olimpijske igre, a ovo je priča o nekolicini zanesenjaka koji su krenuli skromno, pa stvorili svjetski poznati brend.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na starom rukometnom igralištu Samir se prisjeća prvog, tada skromnog Pannonian Challengea i prvih padova sa skateboarda na beton.

Šačica zaljubljenika u ekstremni sport, ali i glazbu te stil života, gledali su filmove, čitali magazine o BMXu i skateboardu. Sami sagradili rampe te između rupa od granata organizirali prvi Pannonian.

"Rupe su bile još veće, ovo su sad zakrpane od granata tako da smo ih zaobilazili. Tu je bio jedan mali bank, jedan mali rail, Tamo s druge strane bank to bank, Onako, siromašan park ali to nas nije omelo. Bilo je bitno druženje i došlo je dosta ljudi. Ovo su bile tribine za posjetitelje i bilo je krcato", rekao je Samir Kurtagić, Pannonian Challenge

Vezana vijest

pobjednici Inlinea, Pannonian Challenge

Njihovu upornost i strast, prepoznale su mlađe generacije.

"Ej, tamo ima neki Pannonian Challenge to je neka tamo totalno luda priča, luda ekipa. I ono, kao kad Alisa uđe u zemlju čudesa. Ono, šta je ovo? Kakvi su ovo ljudi? Kakva je ovo energija? Zašto su svi tako opušteni? I to nas je totalno zapalilo", poručio je Jurica Barać, Pannonian Challenge.

I napravili nadaleko poznati brend. Ovdje dolaze najbolji svjetski vozači. Olimpijski pobjednici. Govore, ovo je najbolji skate park i natjecanje u Europi, no nigdje nije tako opušteno i zabavno.

"U blizini imamo i plažu. Ako ste u ovom trenutku na kauču, preporučujem vam da iziđite iz kuće. Skinite se s videoigrica! Ovdje promoviramo boravak na zraku. Treba nam to danas. Dođite na Pannonian i zabavimo se!", izjavio je Joe Atkinson, svjetski prvak u rollerbladingu.

Vezana vijest

"Danas je međunarodno natjecanje. Sretan sam što mogu voziti rame uz rame s ovim momcima", kazao je Diako Diaby, skateroller iz Francuske.

Dok turisti pristižu, osječani su već na Pannonianu.

"Naše lokalno natjecanje po kojem smo postali jako poznati i svi već evo godinama uživamo tu", rekao je Fran Kovačić iz Osijeka.

"Sad je kupanjac, cuga i onda Pannonian, pa ponovno kupanjac, pa ponovno Pannonian. Tako četiri dana totalne anarhije", kazala je Martina Karalić iz Osijeka.

"Pa evo pije se. Al' I navečer će se pit isto. Al' Pannonian je uvijek super", poručio je Ivan Diklić iz Osijeka.

Ovakvo raspoloženje u Osijeku će trajati do nedjelje. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!