Sport / Rukomet

VELIKA PROMJENA

Trener Kasim Kamenica napušta rukometni klub PPD Zagreb: na čelo prvaka hrvatskog rukometa došao Zlatan Saračević

Trener Kasim Kamenica napušta rukometni klub PPD Zagreb: na čelo prvaka hrvatskog rukometa došao Zlatan Saračević
Luka Stanzl/PIXSELL

'Treneru Kamenici želimo zahvaliti na prikazanom trudu i maksimalnoj profesionalnosti u obavljanju jedne iznimno zahtjevne funkcije', kazao je glavni menadžer kluba Božidar Jović

Zlatan Saračević je u utorak predstavljen kao novi trener PPDF Zagreba nakon što je klub obavio vijest o smjeni Kasima Kamenice koji je hrvatskog rukometnog prvaka vodio zadnjih šest mjeseci. 

"Treneru Kamenici želimo zahvaliti na prikazanom trudu i maksimalnoj profesionalnosti u obavljanju jedne iznimno zahtjevne funkcije. On prihvatio se jednog složenog zadatka na samom kraju prošle sezone, nakon čega nas je proveo kroz pripremni ciklus i uveo u novu sezonu u kojoj, nažalost, rezultati, ali i izvedba nisu bili u skladu s očekivanjima uprave kluba", izjavio je glavni menadžer kluba Božidar Jović

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Saračević koji je trenutno pomoćni trener u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji na predstavljanju u prostorijama kluba je izjavio kako zna što ga očekuje u klubu.

"Znam što me čeka, Zagreb je uvijek takav da se na svakoj utakmici traži najviše. Znam skoro sve igrače, neke od vremena kada sam bio trener, a neke kroz reprezentaciju", rekao je Saračević.

PPD je u osam odigranih utakmica osvojio samo dva boda iz dva remija te upisao šest poraza i zadnji je u skupini. U četvrtak u 9. kolu EHF Lige prvaka igra Zagreb dočekuje Barcelonu. 

Jović je predstavljajući Saračevića kao novog trenera rekao da su kroz današnji razgovor prije konferencije za novinare shvatili da ova momčad može i mora više, a to su igrači pokazali i u utakmici protiv Nantesa u subotu kada su skoro došli do boda.

"Slažem se da to mora izgledati bolje, ali nemamo puno vremena, u četvrtak nam dolazi Barcelona i to će biti izazov. U tu će utakmicu biti teško ući jer su igrači u subotu dobro odigrali, a na kraju izgubili", rekao je Saračević. 

Kamenica je klub preuzeo Zagreb u svibnju, a prije njega na klupi je manje od mjesec dana bio Slavko Goluža koji je u travnju naslijedio Silvija Ivandiju. Ivandija je u listopadu 2016. stigao umjesto Veselina Vujovića. Za Zagreb će Saračević biti peti trener u godinu dana. 

Na konferenciji je bio i Igor Vori koji je izjavio da se on i njegovi suigrači neće predati na utakmici protiv Barcelone te da će se boriti svih 60 minuta i da u toj utakmici vide šansu  za koju je siguran da će je znati iskoristiti. 

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!