Sport / Rukomet

Što se to događa?

Kako je PPD Zagreb postao 'kolodvor' za trenere: Promijenili šestoricu u samo dvije godine

Kako je PPD Zagreb postao 'kolodvor' za trenere: Promijenili šestoricu u samo dvije godine
Davor Javorovic/Goran Stanzl/Igor Kralj/PIXSELL

Valčić će, dakle, biti sedmi trener u dvije i pol godine u Zagrebu, a ostaje nam vidjeti hoće li on moći ispuniti zahtjeve uprave kluba

Za navijače rukometnog kluba PPD Zagreb pomalo je mučno gledati prepirke koje se događaju posljednjih dana oko odlaska trenera Line Červara s klupe najuspješnijeg hrvatskog kluba.

Červar je najprije objavio da je sam odlučio otići jer se mora posvetiti reprezentativnim obavezama te da se o svemu tome dogovorio s klubom. Nitko nije imao problema s tim, pogotovo ako uzmemo u obzir privatne poteškoće s kojima se Lino suočava, sve dok nije prozvao klub zbod "napada i podmetanja". Čelnici kluba su mu odgovorili da nisu ni oni krivi i tako se prepucavati mogu u nedogled.

Nije ovaj slučaj izoliran. PPD Zagreb u posljednje je dvije godine i dva mjeseca na klupi promijenio čak šest trenera. Neke poznete, neke manje, ali svima je bilo zajedničko da su od njih u klubu puno očekivali, a lako ih otpuštali.

Veselin Vujović svojim je odlaskom započeo ovaj negativan trend. Crnogorski trener i nekad najbolji rukometaš svijeta napustio je klub u listopadu 2016. godine. Iza sebe je imao odlične rezultate u dvije godine "mandata". Zagreb je odveo u četvrtfinale Lige prvaka te generalno podigao razinu njihove igre.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

A s njim i očekivanja. Vujović je sporazumno raskinuo ugovor jer klub više nije mogao tolerirati njegove izostanke zbog obaveza u slovenskoj reprezentaciji, ali i loših rezultata u Ligi prvaka u njegovoj posljednjoj sezoni (četiri poraza u četiri utakmice).

Tko je po vašem mišljenju bio najbolji trener na klupi Zagreba u posljednje dvije godine?

Rezultati
  • Veselin Vujović   24% (164)
  • Kasim Kamenica   0% (3)
  • Lino Červar   3% (21)
  • Zlatko Saračević   6% (44)
  • Slavko Goluža   2% (14)
  • Silvio Ivandija   64% (446)
Vrati se na glasanje

Vujovićev nasljednik bio je Silvio Ivandija, koji je na klupi Zagreba trajao samo šest mjeseci. trener Ivandija uspio je Zagreb uvesti u osminu finala Lige prvaka, no prevelika su bila očekivanja koja je postavio Vujović s klubom u prošle dvije sezone. Ivandija je otkaz opisao kao "šokantan".

Kako je Ivandija otišao u travnju 2017. godine, netko je morao voditi momčad mjesec dana do kraja sezone. Uprava kluba rješenje je pronašla u Slavku Goluži, koji je na klupi bio svega mjesec dana. Prvenstvo hrvatske nikad nije bilo problem, osmina finala Lige prvaka ne izgleda loše, no četvrto mjesto u SEHA ligi nije bilo posebno zadovoljavajuće.

Kako se znalo da će na kraju sezone Goluža otići u Tartan, Zagreb je bio primoran pronaći novo rješenje. Izbor je pao na Kasima Kamenicu, iskusnog trenera koji se nakon 25 godina vratio u Zagreb. 

Trebala je to biti lijepa rukometna priča, no za šest mjeseci uprava je poslala treneru točno ovu poruku:

"Treneru Kamenici želimo zahvaliti na prikazanom trudu i maksimalnoj profesionalnosti u obavljanju jedne iznimno zahtjevne funkcije", kazao je glavni menadžer kluba Božidar Jović.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Kamenicu je koštala katastrofalna sezona u Ligi prvaka. U osam susreta skupio je dva remija i šest poraza te su mu jednostavno članovi uprave presudili otkazom.
Na njegovo mjesto došla je poznata "faca". Zlatko Saračević samo je sjeo na klupu da bi bio "vatrogasac" i teško da ga je klub imao namjeru zadržati na klupi. Uostalom, angažirali su krajem sezone Linu Červara, a Sarač je otišao trenirati Podravku. 

Červar je nastavio trend. Zadržao se na klupi šest mjeseci, a nakon Nove godine nasljedit će ga Tonči Valčić uz asistenta Gorana Rokaveca. Valčić će, dakle, biti sedmi trener u dvije i pol godine u Zagrebu, a ostaje nam vidjeti hoće li on moći ispuniti zahtjeve uprave kluba koji je pretplaćen na osvajanje hrvatskih prvenstava.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!