Sport / Rukomet

HEP Croatia Cup

Prvi ispit uspješno odrađen: Hrvatska u drugom poluvremenu razbila Crnu Goru

Prvi ispit uspješno odrađen: Hrvatska u drugom poluvremenu razbila Crnu Goru
Goran Kovacic/PIXSELL

Hrvatska je u Poreču s uvjerljivih pobijedila Crnu Goru u prvoj utakmici HEP Croatia Cupa.

Ispunjena porečka Žatika pozdravila je prvu pripremnu pobjedu Hrvatske, točno tjedan dana prije premijere u Njemačkoj. Testirali su nas stari poznanici Crnogorci makar dosta oslabljeni bez sada već zaboravljenog Borozana pa Simića, Lipovine, Božovića, Anđelića, Vujovića, što je za njih previše da bi nas iznenadili... Ali pokazali su nam u prvom dijelu da ćemo morati maksimalno iskoristiti preostalo vrijeme prije Islanda premda je ostavljeni dojam generalno bio dobar. No da ćemo morati još bolje, to da. Pa i kod +12.

Lino Červar nije izostavio nikoga od 20 igrača koji konkuriraju za SP, plan je danas i u subotu s Talijanima isprobati sve, pa je od početka u obrani i napadu kao malo iznenađenje bio Leon Šušnja. S Musom, koji se mijenjao s Cindrićem u napadu, činio je središnji blok u 6-0, dok je na vrata stao Šego.

Jaganjac iskoristio priliku

S prvim rotacijama Červar je krenuo nakon desetak minuta, Karačić pa Mandić iako je Štrlek pokazao novost u svojoj igri, skok-šut sa sredine. S Mandićem smo se transformirali u 5-1, a iako ni jedna ni druga varijanta nije donijela ono što će trebati u Njemačkoj mislimo li u zonu medalja, rezultat je bio pod kontrolom (10:6). 

Međutim, problem je bio što Stepančić u 20 minuta nije ni pogledao prema golu, stoga je uletio Šebetić, ali vanjski šut dobili smo tek sa Sliškovićevim ulaskom. Vidjeli smo kratko i igru sa sedmoricom, dakle dosta toga probao je izbornik već u prvih pola sata koje smo unatoč stalna tri-četiri gola prednosti završili s dva, u čemu su još malo i pomogli gosti propustivši kazniti naša isključenja.

Šegu, koji nije previše pripomogao kako zna Szegedu, zamijenio je Stevanović i još se približio vratarskom broju dva, Jaganjac je dobio priliku i odmah je zgrabio, pa smo u pet minuta nastavka serijom 5-0 riješili utakmicu makar to nije bilo primarno.

Za Duvnjakom više nije bilo potrebe, a kako nakon Šebetića ništa nije pokazao ni Vranković, Stepančić je još ostao u utakmici. Mladi su grizli i pad nije bio na vidiku što je bio još jedan plus ovog ispita.

HEP Croatia Cup:

Hrvatska - Crna Gora 34:22 (14:12, 20:10)

Hrvatska: Stevanović (6 obrana), Šego (5 obrana), Ivić; Duvnjak 1, Stepančić 1, Vida 2, Horvat 3, Karačić 2, Blažević, Štrlek 6, Musa, Šebetić, Slišković 2, Cindrić 3, Mandić 5, Kozina 2, Jaganjac 3, Šušnja 2, Šipić 2, Vranković

Crna Gora: Mijušković, Braunović, Borilović (6 obrana); Bakić 1, Marsenić, Čavor 4, Bulajić, Karakaš, Radović, M. Vujović 7, Radojević 2, Kaluđerović, Ševaljević 2, L. Vujović, Lasica 2, Grbović 4

Sedmerci: Hrvatska 4/5, Crna Gora 2/2

Isključenja: Hrvatska 8 minuta, Crna Gora 4 minute

"Propustili ste utakmicu? Sve snimke utakmica možete besplatno pogledati u RTLplay digitalnoj videoteci."

 

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vrijeme je za rukomet!

Reci što misliš!