Ostani doma
Sport / Rukomet

Prva od dvije pripremne utakmice

Červar nakon pobjede: 'Dobro je da mladi 'stišću' ove iskusnije, tako da svi moraju dati više'

Naši rukometaši su uvjerljivo slavili, no u prvom poluvemenu nije baš sve izgledalo bajno

Hrvatska rukometna reprezentacija na prvoj je pripremnoj utakmici uoči Svjetskog rukometnog prvenstva svladala Crnu Goru 34:22 u Poreču u sklopu turnira HEP Croatia Cup. 

Naši rukometaši su uvjerljivo slavili, no u prvom poluvemenu nije baš sve izgledalo bajno. Hrvatska je otišla na odmor sa samo dva razlike.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Prvi bih se htio zahvaliti publici koja je napunila dvoranu i dala potporu reprezentaciji- Što se utakmice tiče, vidjeli smo neke pogreške koje moramo ispraviti, posebno u drugom poluvremenu. Bili smo neodlučni u fazi obrane i previše smo solirali", rekao je nakon utakmice izbornik Lino Červar.

Drugo je poluvrijeme, pak, izgledalo puno bolje za Hrvatsku.

"U drugom poluvremenu smo bili koncentriraniji i to je rezultiralo prednošću. Moramo biti čvrsto na zemlji i popraviti pogreške koje smo danas vidjeli i spremiti se za Island. Morat ćemo bolje igrati da bismo se njima suprotstavili", rekao je izbornik.

Nakon utakmice Červar je uočio mnoge pogreške u igri koje treba popraviti. 

"Nedostajao je šut izvana, ali nedostajalo je mnogo stvari. Prije svega koncentracija jer smo mislili da će to lakše ići. Oni su odigrali dobru obranu, a mi smo pokušali individualnim rješenjima. Sve kreće od obrane, a mi smo u drugom poluvremenu odigrali dobru obranu, a to donosi šanse u tranziciji. To smo mogli vidjeti u drugom poluvremenu", objasnio je pa nastavio: "Možemo popraviti obranu, ali i discipliniranije u napadu, više cijeniti loptu. Obranom se pobjeđuje, a napadom se uglavnom gubi utakmica"

Mladi rukometaši iskoristilu su svoje prilike. Dobro su odigrali Mandić i Jaganjac, a izbornik ih nije propustio pohvaliti.

"Cijela ekipa je danas igrala. Morali smo napraviti rotacije da vidimo u kakvom je tko stanju. Ono što smo htjeli je da svi dobiju šansu, a mladi igrači imaju dodatnu motivaciju i glad za pobjedom. Dobro je da mladi ljudi stišću iskusnije, tako da ovi daju više", zaključio je izbornik.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vrijeme je za rukomet!

Reci što misliš!