Sport / Rukomet

kvalifikacije za EURO

Puno ozbiljnija Hrvatska čeka Srbiju u Zadru, Mandić poručio: 'Oni tu nemaju što tražiti'

Pobjeda ne vrijedi samo dva boda, već osiguran plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine

Rukometna groznica zahvatila je Zadar. A što Zadar očekuje od rukometaša? Odgovor nije bilo teško pogoditi.

Nakon dramatičnog remija u Beogradu koji je došao poput hladnog tuša, stožer i igrači prionuli su poslu. U Zadru se posebno uvježbavala obrana na kojoj bi se trebala graditi pobjeda.

"Analizirali smo ih pojedinačno, individualno svaog igrača i njihove kvalitete kao i cijelu njihovu ekipu ponajviše u napadu i spremali smo obranu. Dakle kako da ih zaustavimo, a onda nakon toga dolaze i laki golovi, ako se odigra kvalitetno obrana onda dolaze golovi iz polukontre i kontre tako da mislim da ne bi trebalo biti problema", rekao je Halil Jaganjac.

Mobilizacija je tako u reprezentaciji, bit će je i na tribinama, ali i među legendama Hrvatske. Ivano Balić još je preciznije upozorio na segment igre koji jednostavno mora biti bolji.

"Mislim da trebamo igrati puno bolje obranu. Tamo smo imali velikih problema gdje smo napravili tri normalna faula i ako podignemo to na viši nivo mislim da nećemo poslije imati nikakvih problema. Bit će i više laganih golova iz tranzicije kao što smo igrali prvih 10-ak minuta tamo i to bi trebalo biti dovoljno za pobjedu", rekao je Balić.

Koja ne vrijedi samo dva boda, već osiguran plasman na Europsko prvenstvo 2020. 

"Mi smo među pet ekipa na svijetu, oni nemaju tu što tražiti. Igrači stvarno jedva čekaju da počne ta utakmica i da im dokažemo tko je Hrvatska", rekao je David Mandić.

Jer u Beogradu nije bilo dobro. Popravni ispit, pred domaćom publikom u Zadru, Hrvatska mora uvjerljivo položiti.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vrijeme je za rukomet!

Reci što misliš!